Γιατί φέτος να πεις ναι στο έθιμο του χαρταετού
5 καλοί λόγοι για να πετάξεις χαρταετό…
Κοινωνία
03/03/2014 | 11:10

Το πέταγμα του χαρταετού δεν είναι απλά μια παράδοση που πρέπει να κρατήσεις για να μη χαθεί. Είναι μια δραστηριότητα που σε ωφελεί πολλαπλά σωματικά αλλά και ψυχικά. Είτε το δεις σαν άσκηση, είτε σαν μια ευκαιρία να διασκεδάσεις με την παρέα το πέταγμα του χαρταετού σου κάνει καλό!

Γιατί φέτος να πεις ναι στο έθιμο του χαρταετού:

* Σε φέρνει σε επαφή με τη φύση

Πρόκειται για μια υπαίθρια δραστηριότητα που σε φέρνει σε επαφή με τη φύση. Είτε επιλέξεις παραλία, κάποιο λόφο ή ακόμη και μια απλή πλατεία, το πέταγμα του χαρταετού σε φέρνει σε επαφή με τη φύση, το μπλε του ουρανού και τον ορίζοντα, τα σύννεφα, τον άνεμο, τα δέντρα.

* Διώχνει το στρες

Η επαφή με τη φύση, το γαλάζιο του ουρανού αλλά και το παιχνίδι θα σε κάνουν να ξεχάσεις έγνοιες και προβλήματα και να διασκεδάσεις.

* Είναι μια καλή άσκηση

Αν έχεις δοκιμάσει να πετάξεις χαρταετό το γνωρίζεις πολύ καλά. Τεντώνεσαι, τρέχεις και καταβάλεις προσπάθεια για να καταφέρεις να ανυψώσεις τον χαρταετό. Είτε οι προσπάθειες ευδοκιμήσουν, είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχεις κάνει την γυμναστική σου!

* Ευκαιρία για κοινωνικοποίηση

Το πέταγμα του χαρταετού δεν είναι αντρική υπόθεση, μπορείς να το κάνεις και με φίλες. Άλλωστε, αν δεν έχετε άντρα στην παρέα, έχετε την καταλληλότερη δικαιολογία για να ζητήσετε βοήθεια από παρακείμενη παρέα ανδρών. Ο χαρταετός είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για να πιάσεις κουβεντούλα!

* Είναι ένα υπέροχο θέαμα

Ένας πολύχρωμος χαρταετός στον ουρανό είναι αναμφισβήτητα ένα όμορφο θέαμα. Διάλεξε αυτόν που σου αρέσει ή φτιάξε τον μόνη σου και καλή διασκέδαση!

xartaetos2

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia