Από 11 έως 14 Ιουλίου
4ο διεθνές συνέδριο-σεμινάριο Φιλαρμονικών Ορχηστρών στο Ληξούρι
Πολιτισμός
05/07/2019 | 20:12

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι από την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 έως και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, θα διεξαχθεί στο Ληξούρι το 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ της Ελληνικής Φιλαρμονικής Εταιρείας, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Φιλαρμονική Εταιρεία, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., το Τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Φιλαρμονική μας, με την ευγενή υποστήριξη των επιχειρήσεων MYTHOS +ESTIASIS και IONION P LINES και με την πολύτιμη βοήθεια του πολιτιστικού συλλόγου «ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ».

Συμμετέχουν οι Φιλαρμονικές:

α) Νεανική μπάντα του Φέρμο Ιταλίας Banda Giovanile Citta di Fermo

β) Τμήμα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος»

γ) Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς

δ) Η νεανική ορχήστρα και το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου.

Στο σεμινάριο διεύθυνσης ορχήστρας πνευστών, θα διδάξει ο εκ των κορυφαίων παγκοσμίως διευθυντών φιλαρμονικών και συνθετών έργων για μπάντα κ. Franco Cesarini.

Στις εκπαιδευτικού χαρακτήρα δοκιμές συνόλων θα διδάξουν καταξιωμένοι και εξέχοντες δάσκαλοι μουσικής, όπως ο αρχιμουσικός της Φ.Ε. Μάντζαρος κ. Σωκράτης Άνθης.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

α) Πέμπτη 11 Ιουλίου ώρα 21:30, Συναυλία της Νεανικής Μπάντας Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου και της Banda Giovanile Citta di Fermo (στη διασταύρωση των οδών Γ. Λαμπράκη και Π. Σκαρλάτου, δίπλα στο κτήριο της Φιλαρμονικής).

β) Παρασκευή 12 Ιουλίου ώρα 21:30 Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Καλαμαριάς (Παραλία Ληξουρίου).

γ) Σάββατο 13 Ιουλίου ώρα 21:30 Συναυλία Φ.Ε. «Μάντζαρος» (κεντρική πλατεία Ληξουρίου)

δ) Κυριακή 14 Ιουλίου ώρα 21:30 Κοινή Συναυλία όλων τω συμμετεχόντων Φιλαρμονικών στον συναυλιακό χώρο του λόφου «Μασπάλι».

Το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα τελετών του τμήματος Εθνομουσικολογίας του Ι.Π. (πρώην ΤΕΙ) και στο οποίο θα συμμετέχουν πολλοί και αξιόλογοι εκπαιδευτικοί, ιστορικοί ερευνητές και μουσικοί θα δημοσιοποιηθεί σε επόμενη ανακοίνωσή μας.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που το Ληξούρι μας, με την ιδιαίτερη θέση που κατέχει στο Φιλαρμονικό γίγνεσθαι, δικαιούται απόλυτα και ελπίζουμε οι συμπολίτες μας να συμμετέχουν και να την απολαύσουν.

Το συνέδριο αφιερώνεται από την Φιλαρμονική μας στον Ιδρυτή της Πέτρο Ι. Σκαρλάτο, που εφέτος κλείνουν 200 χρόνια από τη γέννησή του.

Το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer