Η ιστορία της χριστουγεννιάτικης κρέπας “Καλικάντζαρος” από την Crepaland
e Gastronomie
16/12/2023 | 12:07

– Μέσα από την ιστοσελίδα του e-kefalonia θα σας παρουσιάζουμε κάποιες συνταγές, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 31 χρόνια από την Crepaland. Πίσω από τις συνταγές αυτές υπάρχει και μια μικρή ιστορία σχετικά με το πως “γεννήθηκαν” από μία επιθυμία των πελατών μας, μία έμπνευση του προσωπικού μας ή ακόμα και από ένα λάθος.

Πάμε λοιπόν.

-Σήμερα, λόγω των ημερών, θα ασχοληθούμε με την κρέπα “Καλικάντζαρος” η οποία περιέχει λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένες φρέσκιες φράουλες, τριμμένο μπισκότο, και τριμμένο μελομακάρονο.
– Ανακατεύουμε λοιπόν το μείγμα της κρέπας με ένα οικιακό μίξερ ή με ένα αναδευτήρα τροφίμων χειρός (αυγοδάρτης – φουέ).

-Το αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και στην συνέχεια ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

– Αλείφουμε ελαφρώς το καυτό σκεύος με ηλιέλαιο η βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

– Ρίχνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι,, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ( Προτεινόμενη ποσότητα μείγματος : σε τηγάνι 18 εκατοστών περίπου 70 γραμ.) και όταν το φύλλο ψηθεί το γυρίζουμε από την ψημένη του πλευρά.

-Κατόπιν και αφού ψήθηκε και η άλλη του πλευρά , φέρνουμε το κάτω μέρος του φύλλου στο επάνω μέρος έτσι ώστε να εφάπτονται.

-Απλώνουμε την λευκή πραλίνα 30 γρ. σε όλο το ημικύκλιο, στη συνέχεια τοποθετούμε την ψιλοκομμένη φράουλα (2 φράουλες μεσαίου μεγέθους) επάνω από την πραλίνα, σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, απλώνουμε το τριμμένο μπισκότο (μια κουταλιά της σούπας) κατόπιν σπάμε σε μικρά κομμάτια ένα ολόκληρο μελομακάρονο (μικρό κατά προτίμηση), το απλώνουμε πάνω στην κρέπα και την κλείνουμε .

-Τέλος την τοποθετούμε στο πιάτο.

-Αν δεν έχετε χρόνο να την παρασκευάσετε στο σπίτι, η Crepaland σας δίνει την δυνατότητα να την προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα της αλυσίδας.

-Επίσης η Crepaland έχει πλέον τις δικές της πραλίνες 400 γρ., τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από όλα τα καταστήματα της αλυσίδας σε Ελλάδα και Κύπρο. (Πραλίνα φουντουκιού,πραλίνα λευκή πραλίνα Bueno ,πραλίνα γκοφρέτα ,πραλίνα φράουλα και πραλίνα vegan).

Καλή απόλαυση και καλές γιορτές.
Λεωνίδας Βανδώρος.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer