Μεγάλη συγκίνηση: Έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην Κεφαλονιά –Οι πρώτες εικόνες
 Ομογένεια
17/10/2023 | 16:07

Στην Κεφαλονιά έφτασε πριν από λίγο ένας από τους κορυφαίους ηγέτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μετά από προσκληση του οικείου Μητροπολίτη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Αίνος” της Νέας Υόρκης Βασίλης Κοκκόσης υποδέχεται στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν εγκάρδια ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν Γεράσιμος Αθανασάτος, ο πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Κεφαλλήνων Νέας Υόρκης «Αίνος» Βασίλειος Κοκκόσης, μέλη ομογενειακών συλλόγων καθώς και πολλοί ιερείς. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν, ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο αρχιδιάκονος, Διονύσιος Παπίρης, μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ηγεσίας των 100.

Ο π. Γεράσιμος Μπάλλας από την Ν. Υόρκη στην Κεφαλονιά για την ιστορική επίσκεψη

Ο Αρχιεπισκοπος φανερά ευδιάθετος και χαμογελάστος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την εγκάρδια υποδοχή και δεν δίστασε να φωτογραφηθεί με τον καθένα ξεχωριστά. Πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη διότι συν τοις άλλοις συμπίπτει και με την 70ή επέτειο του Καταστροφικού Σεισμού της Κεφαλλονιάς και της ανεκτίμητης προσφοράς της ομογένειας για την ανακούφιση των σεισμοπαθών και την ανοικοδόμηση του νησιού.

Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί το απόγευμα το Ορφανοτροφείο Αργοστολίου «Ο Σωτήρ», τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτος καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλό.
Ακολούθως θα γίνει η επίσημη υποδοχή στην ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου θα κορυφωθεί με τον εορτασμό του πολυούχου μας Άγιου Γεράσιμου στα Ομαλά στις 20 Οκτωβρίου.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

Ο ομογενής Ντένης Λυμπεράτος στην υποδοχή του Αρχιεπισκόπου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer