Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
40 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ
Πολιτική
18/07/2014 | 20:13

“Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Σε νέες εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας!”

Αυτά τα λόγια είναι από την απολογία του Ν. Μπελογιάννη στο στρατοδικείο, και επιλέξαμε ένα κομμάτι απ’ αυτά τα λόγια του για σύνθημα του 40ου μας Φεστιβάλ γιατί ακριβώς σ΄αυτό το δρόμο επιδιώκουμε να συνεχίσουμε, στο δρόμο όσων έδωσαν και τη ζωή τους για έναν καλύτερο κόσμο που αυτοί δε θα γνώριζαν, με αυταπάρνηση, θάρρος, ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία. Με αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας!

Γιορτάζουμε φέτος τα 40α γενέθλια του “Φ” μας που χωρίς  αμφιβολία σ’ αυτή τη μακρόχρονη  διαδρομή του έχει βάλει τη σφραγίδα του και στην παρέμβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό. Πρόκειται για στοιχείο που ξεχωρίζει στην πορεία αυτή, που συμβάλλει στο κύρος του ίδιου του Φεστιβάλ, στην καθιέρωσή του στη συνείδηση χιλιάδων νέων, ολόκληρων γενιών, ως το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό νεολαιίστικο γεγονός. Το Φεστιβάλ έχει μια μακρά επιτυχημένη πορεία, ενώ συνεχίζει να ανανεώνεται, να εμπλουτίζεται, να βελτιώνεται κρατώντας όμως αναλλοίωτα όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό.

Στήνεται με την εθελοντική προσφορά, το μεράκι και τις ιδέες των μελών και των φίλων της ΚΝΕ και του Κόμματος, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, και γίνεται σημείο αναφοράς για τη νέα γένια. Προβάλλει τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, είναι η ζωή έτσι όπως την ονειρευόμαστε και για την οποία παλεύουμε, έχει το χρώμα της αλήθειας, της νιότης και του δίκιου. Το κόκκινο. Έχει την υπογραφή του Κόμματος της εργατικής τάξης, του ΚΚΕ και της νεολαίας του, της ΚΝΕ.

Το ταξίδι του “Φ” στα νησιά μας, στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, έχει ήδη ξεκινήσει, με την πρώτη του στάση, τη Σάμη, να αγκαλιάζεται από το λαό και τη νεολαία της περιοχής.

Τη σκυτάλη παίρνει η Ιθάκη και η κεντρική πλατεία στο Βαθύ στις 26 Ιούλη στις 20.00. Θα παρουσιαστεί το θεατρικό “Εξεύρεση εργασίας” του Μπ. Μπρεχτ από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ (σε διασκευή), μουσικοϊστορικό αφιέρωμα στον ηγέτη του ΚΚ Γερμανίας (1924-1933) Έρνεστ Τέλμαν, ενώ θα μιλήσει το μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου-Κεφαλονιάς-Ζακύνθου και Γραμματέας του Τ.Σ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΚΝΕ, Καμπίτσης Σπύρος.

Στις 2 Αυγούστου στις 20.00, ανοίγουν τις πύλες τους και οι εκδηλώσεις στο Ληξούρι, με το πρόγραμμα εκεί να περιλαμβάνει θεατρικό, παραδοσιακούς χορούς από συλλόγους της περιοχής, σεμινάριο Α’ Βοηθειών  και καθημερινά εμπλουτίζεται, ενώ όλη αυτή η διαδρομή θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 σε μια βραδιά με πολύ πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Παράσταση καραγκιόζη, παραδοσιακά χορευτικά του νησιού, αθλητικές δραστηριότητες και μεγάλο λαϊκό γλέντι είναι στο πρόγραμμα της ημέρας εκείνης. Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει η ΤΟ Κεφαλονιάς και Ιθάκης το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Καλούμε όλη τη νεολαία των νησιών, όλο το λαό να ενισχύσει με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις.Τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ θα τα γιορτάσουμε όπως τους “πρέπει”. Δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις, πολλαπλασιάζοντας τις προσπάθειές μας για να συζητήσουμε με χιλιάδες νέους για να είναι περισσότεροι όσοι θα επισκεφθούν, θα βοηθήσουν, θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ. Για να είναι οι εκδηλώσεις του ομορφότερες, αρτιότερες, πλουσιότερες -να αντανακλούν όλη τη ζωντάνια και τις παρακαταθήκες των 39 προηγούμενων Φεστιβάλ μας!

ΤΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer