Οι πιο βουβές εκλογές των τελευταίων ετών
Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, το eKefalonia κάνει ακτινογραφία των υποψηφίων και προβλέπει το αποτέλεσμα!
Πολιτική
22/05/2019 | 10:39

Αυτές οι εκλογές σε αντίθεση με όσους προέβλεπαν ένταση και αψιμαχίες μεταξύ των υποψηφίων, έχουν αποδειχθεί οι πιο βουβές εκλογές των τελευταίων ετών.

 

Η εξήγηση είναι απλή. Το προφίλ των υποψηφίων αυτή τη φορά είναι πολύ διαφορετικό, τα σχέδιά τους για το νέο Δήμο ελάχιστα μοιάζουν και έτσι τα σημεία  προστριβής και διαφωνιών είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ – ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης και η ομάδα του σε αυτές τις εκλογές φαίνεται ότι έχουν την λιγότερη ανάγκη για επικοινωνιακά τεχνάσματα και βαρύγδουπα ΘΑ.
Η στρατηγική τους είναι απλή. Δείχνουν τα πεπραγμένα και το έργο τους. Για πρώτη ίσως φορά ένας Δήμαρχος στηρίζει την προεκλογική του καμπάνια στο έργο του και όχι στις υποσχέσεις του. Ο Αλέξανδρος Παρίσης και η Ισχυρή Κεφαλονιά απευθύνεται στους πολίτες και τους δείχνει τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια και ταυτόχρονα έχοντας κερδίσει το στοίχημα της αξιοπιστίας ανακοινώνει τα μεγάλα έργα της επόμενης μέρας, τα οποία εάν συνδυαστούν με μία φιλική προσκείμενη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα δώσουν μία χωρίς προηγούμενο ώθηση στο Δήμο.
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια σχολαστικά, ακούραστα και με σχέδιο. Αγοράζοντας την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης, site και ραδιόφωνα του νησιού, προσπάθησε να επιβάλλει στον κόσμο τι θα διαβάζει και τι θα ακούει, θέτοντας την ατζέντα του σε όλα τα ζητήματα. Η στρατηγική του ήταν και είναι να απομυθοποιεί τα έργα του Παρίση, προβάλλοντας περισσότερο σκουπίδια και λακκούβες και κρύβοντας επιμελώς το έργο του Δημάρχου. Σε σχέση με όλους τους άλλους αντιπάλους του, τους οποίους έκοψε από τα μέσα του, ο Θεόφιλος είναι ο μόνος υποψήφιος που δεν έχει πολιτικό λόγο αλλά επιχειρηματικό. Προβάλλει την επιχειρηματική του δεινότητα και όχι το όραμά του για το Δήμο, ελπίζοντας ότι ο κόσμος θα ακολουθήσει τον ισχυρό επιχειρηματία.
ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Ο παλιός Δήμαρχος Αργοστολίου, έκανε μία δυναμική επανεμφάνιση, έχοντας στο πλευρό του τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, φιλοδοξώντας κερδίσει την κεντροαριστερά του Δήμου. Η στρατηγική του Μάκη Φόρτε είναι να προβάλλει την αποτελεσματικότητά του και να στηριχθεί στον κόσμο που τον ακολούθησε και τον ψήφιζε για 12 συνεχόμενα χρόνια. Έχοντας στο πλευρό του τον Αλέκο Καλαφάτη, το Μάρκο Κοτσιλίνη, τον Αντρέα Ζαπάντη και άλλες εμβληματικές φυσιογνωμίες του παλαιού ΠΑΣΟΚ, ο Μάκης Φόρτες ελπίζει να διεμβολίσει το συνδυασμό του Μιχαλάτου δείχνοντας την “καθαρή” του ομάδα, έναντι της ομάδας συναλλαγής του Θεόφιλου Μιχαλάτου τον οποίο έχουν προσεταιριστεί παλιοί συνεργάτες του Μάκη Φόρτε, οι οποίοι μέχρι χθες έβριζαν και λοιδορούσαν τον Μιχαλάτο, αλλά σήμερα είναι στο στρατό του.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΟΣ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ο Αλέξανδρος Παντελιός εμφάνισε το πιο νέο ψηφοδέλτιο αυτών των εκλογών, κερδίζοντας θετικά σχόλια για το νέο άφθαρτο συνδυασμό του. Η στρατηγική του Αλέξανδρου Παντελιού έχει στηριχθεί στην παρουσίαση φρέσκων ιδεών και στην πεποίθηση ότι θα κερδίσει ψήφους από έναν κόσμο που θέλει κάτι το διαφορετικό. Το όπλο του νέου συνδυασμού και ταυτόχρονα το μειονέκτημά του είναι η εκλογική απειρία του και αυτή την Κυριακή θα δούμε εάν ο νέος συνδυασμός θα κερδίσει το στοίχημα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ – ΚΚΕ
Για τον Γιάννη Κουρούκλη και το ΚΚΕ αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι ακόμη μία αναμέτρηση ενάντια στο κατεστημένο και στο σύστημα, προβάλλοντας τις θέσεις του ΚΚΕ στο πλαίσιο του Δήμου. Αυτή την Κυριακή θα φανεί εάν ο Γιάννης Κουρούκλης θα συγκεντρώσει το σύνολό του κόμματος στο συνδυασμό του ή αν θα έχει απώλειες λόγω προσώπου.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Η Χρυσή Αυγή κατεβάζει ψηφοδέλτιο για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές στο νησί μας και το αποτέλεσμα θα είναι ενδεικτικό της τάσης για τις βουλευτικές εκλογές.

Έξι υποψήφιοι, έξι διαφορετικές προτάσεις για τον τόπο μας, 6 πολύ διαφορετικές στρατηγικές για αυτές τις εκλογές.
Το eKefalonia και η ομάδα του θα τολμήσει να προβλέψει το αποτέλεσμα των εκλογών με βάση την εικόνα των υποψηφίων και της στρατηγικής τους.

Η πρώτη Κυριακή των εκλογών

Η πρωτεύουσα και οι Αργοστολιώτες θα δείξουν καθαρά τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Παρίση, του Δημάρχου που σήμερα παραδίδει το μεγαλύτερο σε κλίμακα και σε ουσία έργο που έγινε ποτέ στην πόλη τους και στη συνέχεια θα δείξουν τη στήριξη τους στον επί 12 χρόνια Δήμαρχο, Μάκη Φόρτε.
Στη Λειβαθώ, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος έχοντας απλώσει έναν δίχως προηγούμενο επιχειρηματικό ιστό, δημιουργώντας εξαρτήσεις και έχοντας απογυμνώσει το Μάκη Φόρτε από το παλιό ΠΑΣΟΚ, θα διατηρήσει το προβάδισμα του 2014. Ο Αλέξανδρος Παρίσης, έχοντας στην ομάδα του δυνατά και αγαπητά ονόματα της περιοχής θα είναι ανεβασμένος και όλα δείχνουν ότι αυτή η περιφέρεια θα είναι το αδύνατο σημείο του Μάκη Φόρτε και του Αλέξανδρου Παντελιού.
Τέλος στην περιοχή του Ελειού  – Πρόννων, οι συνδυασμοί θα διατηρήσουν τα ποσοστά του 2014 καθώς ο Μάκης Φόρτες θα διατηρήσει την δύναμη του Αλέξανδρου Καλαφάτη του 2014.
Η πρώτη Κυριακή, θα κριθεί όπως όλα δείχνουν από τον μεγάλο αστικό πληθυσμό του Αργοστολίου, ο οποίος εκτιμούμε ότι θα δώσει καθαρά την πρώτη θέση στον Παρίση. Εκτιμούμε επίσης ότι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος έχοντας πάρει το παλιό ΠΑΣΟΚ στη Λειβαθώ, θα καταφέρει να περάσει οριακά το Μάκη Φόρτε και να προκριθεί τη δεύτερη Κυριακή.

Η δεύτερη Κυριακή των εκλογών

Αυτή τη φορά, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος δεν θα έχει απέναντί του μόνο τον Παρίση. Θα έχει ενωμένους όλους τους πολίτες, όλους τους δημότες οι οποίοι έχουν πλέον αγανακτήσει από τον οικονομικό του επεκτατισμό, την εξαγορά των μέσων ενημέρωσης και τον πόλεμο λάσπης στους αντιπάλους του.
Η δεύτερη Κυριακή θα δείξει ότι οι Κεφαλονίτες δεν υποκύπτουν σε πιέσεις, δεν γονατίζουν εύκολα και ψηφίζουν με γνώμονα τον τόπο τους. Τη δεύτερη Κυριακή ο Αλέξανδρος Παρίσης θα πάρει εντολή να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο που ξεκίνησε από το Αργοστόλι και να το συνεχίσει στην Περιφέρεια, όπως έχει υποσχεθεί. 
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer