Δημ. Σπανός: 4.500 αιτήσεις από Κεφαλονιά & Ιθάκη στο ΕΣΠΑ για φυσικές καταστροφές -Το Υπουργείο μιλάει για 230 επιχειρήσεις -Θα υπάρξουν ανακοινώσεις
Πολιτική
01/10/2022 | 14:53

Παρουσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ κυρίου Σκάλκου στο περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιείται στην Ιθάκη, έθεσα το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με το πρόγραμμα επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Αναφέρθηκα στην αρχική πρόσκληση της δράσης που αφορούσε όλες τις υφιστάμενες επιχειρήσεις της Κεφαλλονιάς, άλλα και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΠΑΝΕΚ μόλις την προηγούμενη Δευτέρα και διευκρίνιζε ότι εν τέλει αφορά μόνο της 230 επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αιτήσεις προς την Περιφέρεια, και δεν έχουν γίνει αυτοψίες.

Του εξήγησα οτι έχουν υποβληθεί περι της 4500 αιτήσεις στην συγκεκριμένη δράση, και έχουν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες απο τους ενδιαφερόμενους. Του επισήμανα επίσης, ότι πολλές απο τις 230 επιχειρήσεις δεν πληρούν καν το κριτήριο της μείωσης τζίρου 10% από το έτος 2019-2021 και του ζήτησα να εξευρεθεί λύση ώστε τελικά να ωφεληθούν όλες οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση.

Η απάντηση που έδωσε ο κύριος Σκαλκος προς το περιφερειακό συμβούλιο ήταν ότι το θέμα έχει απασχολήσει το Υπουργείο και άμεσα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ανάρτηση στο facebook του Περιφερειακού Συμβούλου Δημήτρη Σπανού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer