Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Πασχαλινή συναυλία της Λυρικής για την Κεφαλονιά
4.192 € από τη Λυρική Σκηνή για το Θέατρο Ληξουρίου
Πολιτισμός
16/04/2014 | 17:31

Την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι τα καλλιτεχνικά σώματα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσίασαν την καθιερωμένη Πασχαλινή συναυλία, τα έσοδα από την οποία θα δοθούν για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη από τους πρόσφατους σεισμούς το Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου στην Κεφαλονιά.

Στην συναυλία παρουσιάστηκε ο ύμνος Stabat Mater μελοποιημένος από τους Τζοβάννι Μπαττίστα Περγκολέζι, Φέργκιους Κάρρυ, καθώς επίσης το τελευταίο μέρος από το αντίστοιχο έργο του Λουίτζι Μποκκερίνι, σε μουσική διεύθυνση Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και Μάτας Κατσούλη.

Στην συναυλία συμμετείχαν μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΛΣ, η Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής, η Χορωδία και η Παιδική Χορωδία του Οργανισμού, καθώς και οι μονωδοί Μαρία Δήμα, Δήμητρα Κωτίδου, Βασιλική Τσιλιακού, Αναστασία Κότσαλη, Σωτηρία Γιαννούδη, Ρωξάνη Παπαδημητρίου, Νικόλας Κατσιγιάννης του Στούντιο Όπερας.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από τις πωλήσεις εισιτηρίων και προγραμμάτων της συναυλίας και το οποίο τις επόμενες μέρες θα δοθεί για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου, είναι 4.192 ευρώ. Η Εθνική Λυρική Σκηνή ευχαριστεί τους περίπου 400 θεατές που παρακολούθησαν τη συναυλία και συνέβαλαν στην συγκέντρωση του ποσού.

lyrikh

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer