Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κεφαλονιά
4 +1 κρούσματα κορονοϊού σε λιγότερο από 24 ώρες στην Κεφαλονιά –Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές
Covid-19
10/11/2020 | 21:06

Του Ανδρέα Αρβανιτάκη

Ενεργή εστία διασποράς του κορωνοϊού υπάρχει πλέον στο νησί μας καθώς εκτός το 1 χθεσινό θετικό κρούσμα που ανακοινώθηκε σήμερα άλλα 4 ακόμα κρούσματα εντοπίστηκαν, τα οποία σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Νοσοκομείου δεν είναι από ιχνηλάτηση.
Στο χθεσινό κρούσμα με τον 64χρονο  (που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ) που είχε μεταβεί στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα αλλά 4 ήρθαν να προστεθούν σε αυτό ανάγοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στο νησί σε 11 μέσα σε λίγες ημέρες.

Πρόκειται για 2 άτομα ηλικίας γύρω στα 50 και 2 20αρηδες, τα οποία δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 2 εξ αυτών είχαν επιστρέψει από Αθήνα, τα άλλα όμως 2 δεν είχαν ταξιδέψει πρόσφατα επομένως συνάγεται ότι κόλλησαν εδώ στο νησί τον ιό. Επίσης, 3 από τα κρούσματα είναι από την περιοχή του Αργοστολίου και το 1 από την ευρύτερη περιοχή του Ληξουρίου.

Την ίδια ώρα Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Κεφαλονιά τις τελευταίες μέρες προκειμένου να κάνει τεστ σε γηροκομεία και χώρους φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Κατόπιν αυτών καθίσταται σαφές ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας, να μένουμε σπίτι όσο μπορούμε, αποφεύγοντας κατά το δυνατόν τις μετακινήσεις για να προστατεύσουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και τους γύρω μας.
Η κατάσταση είναι σοβαρή και όλοι θα πρέπει να πράξουμε αναλόγως, όπως έχουμε δείξει ότι μπορούμε!
Μπόρα είναι θα περάσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ