Θα γνωρίζετε ήδη κάποιες συνταγές για να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό παγωτό, γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.
Αυτές που σας προτείνουμε είναι εξίσου απλές αλλά πολύ ευφάνταστες και «διαφορετικές». Με υλικά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, όπως πορτοκάλι, μπισκότο και, βέβαια, πραλίνα, είναι σίγουρο ότι θα τις απολαύσετε οικογενειακώς!
Extra bonus: φτιάχνονται πανεύκολα μέσα σε 5 λεπτά, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήστε παγωτομηχανή!
Ας τις δούμε, λοιπόν…
Παγωτό ξυλάκι πορτοκάλι-κρέμα
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ή από κουτί, ακόμη και συμπυκνωμένο -σ’ αυτή την περίπτωση μην τον αραιώσετε για ακόμη πιο έντονη γεύση και άρωμα πορτοκαλιού)
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (μπορείτε να την αντικαταστήσετε και με γάλα καρύδας)
- 2-3 σταγόνες εκχύλισμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (ή μια συσκευασία βανίλια σε σκόνη)
Απλά ανακατεύετε καλά όταν υλικά μέσα σε ένα μπολ για να ομογενοποιηθούν και μοιράζετε το μίγμα σε θήκες για παγωτό ξυλάκι. Αφήνετε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά. Για να τα βγάλετε από τις θήκες, τις βρέχετε εξωτερικά με ζεστό νερό ώστε να ξεκολλήσει εύκολα το παγωτό.
Γρανίτα ροδάκινο – γιαούρτι
Υλικά:
- 340 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι (απλό ή με γεύση ροδάκινο)
- 4-5 ροδάκινα
Εάν χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με γεύση ροδάκινο, απλά γεμίζετε τις θήκες του παγωτού μέχρι τη μέση και το αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Εάν επιλέξετε απλό, τότε λιώνετε στο μπλέντερ ένα ροδάκινο, ανακατεύετε με το γιαούρτι και γεμίζετε τις θήκες μέχρι τη μέση. Αφού περάσουν οι 3 ώρες, προσθέτετε στις θήκες τα ροδάκινα, αφού πρώτα τα πολτοποιήσετε στο μπλέντερ. Αφήνετε άλλες 3 ώρες πριν σερβίρετε.
Παγωτό cheesecake φράουλα
Υλικά:
- 220 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1/4 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3/4 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1/3 φλ. γάλα πλήρες
- 6 μεγάλες φράουλες
- 6 μπισκότα τύπου digestive
- 1 κουτ. γλ. λιωμένο βούτυρο
Χτυπάτε καλά στο μίξερ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και το γάλα μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτετε τις φράουλες κομμένες σε κυβάκια.
Ρίχνετε το μίγμα σε θήκες για παγωτό, αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό στην άκρη για να βάλετε το μπισκότο. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάει παντού (πρέπει όλο το μπισκότο να δείχνει υγρό). Μοιράζετε το μπισκότο στις θήκες, πιέζοντας καλά με ένα κουταλάκι. Αφήνετε στην κατάψυξη τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρετε.
Παγωτό πραλίνα- μπανάνα
Υλικά
- 3 μπανάνες (τις οποίες έχετε καθαρίσει και αφήσει από το προηγούμενο βράδυ στην κατάψυξη)
- 1 κουτ . γλ. κακάο σε σκόνη
- 1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
- άρωμα βανίλιας
- μια πρέζα αλάτι
Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα πολύ απαλό ομοιογενές μίγμα (καλό είναι να κόψετε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια πριν τις βάλετε για να λιώσουν εντελώς). Μοιράζετε το μίγμα σε θήκες παγωτού ή μπολάκια και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρετε.