Από πέντε χώρες
3η Μικρής Διάρκειας Ανταλλαγή Μαθητών από το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου και τη συμμετοχή μαθητών
Κοινωνία
25/09/2018 | 16:08

Η 3η Μικρής Διάρκειας Ανταλλαγή Μαθητών (Short term exchange of group of pupils) για τη στρατηγική σύμπραξη ΚΑ219 Erasmus+ «Το νερό μας ενώνει!» (“Water unites us!”, https://www.facebook.com/waterunitesus/) πραγματοποιείται από 24 έως 28 Σεπτεμβρίου 2018 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και είναι αφιερωμένη στην «Χλωρίδα και την πανίδα και τις εφαρμογές των μαθηματικών στα υδάτινα οικοσυστήματα».

Σε αυτή συμμετέχουν καθηγητές και μαθητές από τα σχολεία: α) 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου Κεφαλονιάς (σχολείο συντονιστής της σύμπραξης), β) Istituto di Istruzione Secondaria Superiore “E. Fermi”, από το Lecce της Ιταλίας, γ) Escola EB 2,3/S Paredes de Coura, από την Paredes de Coura της Πορτογαλίας, δ) Srednja škola Metković, από το Metković της Κροατίας, ε) Olaines 1.vidusskola, από την Olaine της Λεττονίας, και στ) Akhisar Anadolu İmam Hatip high school, από το Akhisar της Τουρκίας.

Το Ελληνικό σχολείο έχει την ευθύνη διοργάνωσης της συνάντησης. Ο δήμος Κεφαλονιάς και η επίτιμη πρόξενος της Ιταλίας στο Αργοστόλι καλωσόρισαν ήδη τους αλλοδαπούς μαθητές και καθηγητές στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος».

Οι καθηγητές και οι μαθητές των σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες σχετικά με τη σύμπραξη και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη καταρτίσει το σχολείο υποδοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης:

α) οι μαθητές και οι καθηγητές θα ξεναγηθούν στο σχολείο, θα παρακολουθήσουν διάλεξη με θέμα «Βιολογία και μαθηματικά της θαλάσσιας χελώνας «Caretta caretta» και θα γνωρίσουν από κοντά κάποιες από τις δράσεις της εταιρείας έρευνας και προστασίας περιβάλλοντος “Wildlife sense”,

β)  οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε δημιουργικό εργαστήριο (workshop) σχετικό με τις εφαρμογές των μαθηματικών στη γέφυρα De Bosset και θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους για τη χλωρίδα και την πανίδα των υδάτινων οικοσυστημάτων,

γ) οι μαθητές και οι καθηγητές θα γνωρίσουν πολλές από τις φυσικές ομορφιές, τις παραλίες και τα γεωλογικά φαινόμενα του νησιού, θα επισκεφτούν το λαογραφικό μουσείο, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, το μνημείο της Ιταλικής Μεραρχίας Acqui και το μουσείο του ελληνοιταλικού συλλόγου Mediterraneo, ένα οινοποιείο και θα δοκιμάσουν τοπικές νοστιμιές, και

δ) θα αξιολογηθούν οι μέχρι τώρα δράσεις του προγράμματος και καθοριστούν οι μελλοντικές. Οι εταίροι θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την άνοιξη του 2019 στο Metkovic της Κροατίας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer