Δημοτικό Συμβούλιο: Μονόδρομος η δημιουργία του υπόγειου παρκινγκ στο Αργοστόλι -Δυναμική επανεμφάνιση του Διονύση Λυκούδη [εικόνες]
Αυτοδιοίκηση
27/03/2022 | 10:30

Δυναμική επανεμφάνιση πραγματοποίησε ο τέως ισχυρός άνδρας του Δήμου Κεφαλονιάς και δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου Διονύσης Λυκούδης.

Μετά από πολύμηνη σιωπής, ο Διονύσης Λυκούδης έδωσε ένα βροντερό παρών σε ένα κομβικής σημασίας θέμα όπως η διάθεση του Οικοδομικού Τετραγώνου 57 στο Δήμο και η δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ.

Ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε ιστορικό καθήκον του Δήμου Αργοστολίου να υλοποιήσει την απόφαση 140 του 2019, του τότε Δήμου Κεφαλονιάς με την οποία θα ζητάει τη διάθεση του εν λόγω οικοπέδου, ιδιοκτησίας του ΓΝ Αργοστολίου, στο Δήμο. Και εκεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο υπόγειο πάρκινγκ 400 θέσεων με όλα όσα διαθέτει ένα πάρκιν μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, όπως φορτιστές αυτοκινήτων κλπ.

Ιδιαίτερη βάση έδωσε στην ανάγκη να γίνει διάθεση και όχι παραχώρηση, η οποία έχει προσωρινό χαρακτήρα και μπορεί μια δεδομένη στιγμή στο μέλλον να δημιουργήσει τρομερά προβλήματα.
Μάλιστα πρότεινε στο κείμενο της απόφασης να υπάρχει αναφορά σε απαλλοτρίωση, εφόσον για οποιονδήποτε λόγο η διάθεση δεν πραγματοποιηθεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά προτιμάει να πάνε πίσω αλλά έργα αναπλάσεων προκειμένου να πραγματοποιηθεί η απαλλοτρίωση παρά να χαθεί η ευκαιρία αυτή ενός χώρου, που θα μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Ποιο είναι το Οικοδομικό Τετράγωνο 57

Το εν λόγω Ο. Τ. βρίσκεται πάνω δεξιά από την κεντρική πλατεία της πόλης και βγαίνει στην οδό Χαροκόπου. Στην ουσία είναι δύο οικόπεδα μέσα περίπου 4 στρεμμάτων συνολικά.
Αυτή τη στιγμή στεγάζει μόνο το Δημοτικό ΚΑΠΗ σε ένα παλιό ξύλινο κτίριο της σουηδικής βοήθειας, ένα αμαξοστάσιο του Δήμου και κατά τα λοιπά αποτελεί εστία μόλυνσης.
Το 2019 η τότε Διοίκηση του Δήμου Αργοστολίου με εισηγητή τον Διονύση Λυκούδη είχε φέρει έναν φάκελο για την διάθεση του χώρου και την δημιουργία ενός υπόγειου πάρκινγκ, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Με την τοποθέτησή του ο κ. Λυκούδης έδωσε τον “τόνο” της συνεδρίασης ενώ η πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων και των εκπροσώπων των φορέων που ήταν παρόντες συμφώνησαν μαζί του. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του Σπύρου Γαλιατσάτου ο οποίος βροντοφώναξε “σύμφωνο σε όλα όσα είπε ο Διονύσης Λυκούδης”.

Στη δευτερολογία του ο κ. Λυκούδης απάντησε σε απόψεις που ακούστηκαν και αναφέρονταν στην τεράστια εμπορική αξία του οικοπέδου για το Νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι εντός του Ο. Τ. το οικόπεδο είναι ένα και αδιαίρετο και οι μοναδικές του χρήσεις είναι αυτές του κοινόχρηστου χώρου και του κοινωφελούς χαρακτήρα, επομένως η εμπορική του αξία αυτή τη στιγμή είναι μηδενική, λόγω του ότι ουδεμία εμπορική αξιοποίηση μπορεί να έχει.
Απευθυνόμενος στον διοικητή του Νοσοκομείου (ο οποίος είχε αποχωρήσει από την αίθουσα) τον κάλεσε να συναινέσει στην διάθεση του οικοπέδου, ενώ πρότεινε μια κοινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου με το Δ.Σ. του Νοσοκομείου προκειμένου να συζητηθούν και να επιλυθούν όλοι οι προβληματισμοί.

Η πρόταση Διον. Λυκούδη και η ψηφοφορία

Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την πρόταση του Διονύση Λυκούδη για διάθεση και όχι παραχώρηση με ανταλλάγματα του οικοπέδου. Την πρόταση ψήφισε σχεδόν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο με τις παράταξης της Δηκοτικης Αρχής, της Ισχυρής Κεφαλονιάς, της παράταξης Ανουσάκη. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόταση της παράταξης Παντελειου, ενώ την πρόταση που είχε καταθέσει το 2019 ξαναψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer