Πλήθος πιστών
33 +1 φωτογραφίες από τη γιορτή του πολιούχου Ληξουρίου Αγίου Χαράλαμπους -Η διαδρομή από την κεντρική πλατεία στο κελί του Αγ. Παναγή Μπασιά
Εκκλησία
10/02/2020 | 14:31

Το Ληξούρι γιόρτασε σήμερα τον πολιούχο του, Άγιο Χαράλαμπο, με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Παρουσία δεκάδων πιστών, τελέστηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητρπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου. Συλλειτούργησε μαζί του ο οικείος μητροπολίτης κ. Δημήτριος  με πλειάδα αρχιμανδριτών,  ιερέων και διακόνων δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα γεμάτη τάξη και μεγαλοπρέπεια.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και τεμαχίου Ιερού Λειψάνου του Ιερομάρτυρος στους δρόμους του Ληξουρίου μέχρι την κεντρική πλατεία, με ενδιάμεση στάση το κελί του Αγίου Παναγή Μπασιά.

Τα υμνογραφικά τροπάρια και απολυτίκια του Αγίου αποδόθηκαν από το κόρο του Χοράρχου Νικόλαου Βάλσαμου  με λεπτότητα στα κρεσέντα, προσεγμένα στις καταλήξεις και όπου χρειάστηκε μεσούρανα να είναι οι φωνές τους,  είχαν την γλυκύτητα της σταθερής φωνής, που έδινε τον εναρμόνιον συγκροτημένο ήχο.

Προπομπός της ιεράς Λιτάνευσης, για ακόμη μία φορά, ήταν η ιστορική Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης.

Ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας κος Δημήτριος ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο Αρχιερέα και εξήρε τόσο τον εφημέριο του ναού του Αγίου Χαραλάμπους  και  όλους και όλες που βοήθησαν ευχόμενος Χρόνια Πολλά και Καλά.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia είναι της Αντριάνας Καραντινού.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer