Σήμανε συναγερμός στο Αγιο Ορος
Βρέθηκαν τα τάματα -Εντοπίστηκε σε φαράγγι ο ληστής του Αγίου Ορους
Εκκλησία
13/06/2019 | 16:35

Αίσιο φαίνεται πως είναι το τέλος στην υπόθεση ληστείας των ταμάτων από την ιερή εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Αγιον Ορος, καθώς βρέθηκαν.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν σε ένα σακίδιο το οποίο πέταξε ο ληστής και έχουν ήδη επιστραφεί στο μοναστήρι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης έχει εγκλωβιστεί σε ένα φαράγγι και είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί σήμανε συναγερμός στο Αγιο Ορος όταν ανακαλύφθηκε ότι άγνωστος είχε αρπάξει τα τάματα από την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας από τη Μονή Ιβήρων στο Άγιον Όρος.

Πρόκειται για την ιερή εικόνα που είναι αμύθητης αξίας και θεωρείται το πιο σημαντικό κειμήλιο του Αγίου Όρους μαζί με την εικόνα του «Άξιον Εστίν». Νωρίτερα, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Κωστής Δήμτσας, ανέφερε ότι ο ληστής έχει εγκλωβιστεί στο Άγιον Ορος.

Η θαυματουργή εικόνα

Πρόκειται για μία από τις πιο θαυματουργές εικόνες, αυτή της Παναγίας της Πορταΐτισσας και τα τάματα που γίνονται για χάρη της σε καθημερινή βάση από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο είναι πάρα πολλά.

Οπως αναφέρει και το vimaorthodoxias η εικόνα Πορταΐτισσα βρίσκεται στην Ιερά Μονή των Ιβήρων και είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Έχει διαστάσεις 137 εκατοστά ύψος και 94 πλάτος, το δε βάρος 96 κιλά, μαζί με τα αναθήματα και τα λοιπά.

Πηγή: iefimerida.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer