3 τρόποι για να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τα παιδιά μας
17/10/2018 | 11:15

Πολλές φορές η επικοινωνία με τα παιδιά μας μπορεί να γίνει πραγματικά δύσκολη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά μας εκφράζονται με διαφορετικούς κώδικες απ’ ότι εμείς.  Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται τα παιδιά δεν είναι πάντα ξεκάθαρος για τους γονείς. Τα παιδιά μας όταν κλαίνε προσπαθούν να μας πουν ότι είναι στεναχωρημένα, ότι νιώθουν αδικία ή ότι φοβούνται. Όταν γκρινιάζουν μπορεί να προσπαθούν να μας πουν ότι νυστάζουν ή ότι δεν περνάνε καλά.

Είναι σημαντικό λοιπόν, να τους μάθουμε να επικοινωνούν και να εκφράζουν τις ανάγκες τους. Τα καλά νέα  είναι ότι η επικοινωνία μπορεί να καλλιεργηθεί και να βελτιωθεί.

3 Τρόποι για να κάνουμε την επικοινωνία με τα παιδιά μας καλύτερη:

Δώστε τους προσοχή όταν κλαίνε. Προσπαθήστε να τα καταλάβετε και να τα ηρεμήσετε. Είναι καλό να τα αγκαλιάζετε και να τα κάνετε να νιώσουν ασφάλεια για να σας μιλήσουν και να μοιραστούν όλα όσα νιώθουν.

Γίνετε δημιουργικοί. Τα παιδιά εκφράζονται καλύτερα μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι. Χρησιμοποιήστε τη μουσική, το χορό, τη ζωγραφική για να τα βοηθήσετε να εκφραστούν.

Μιλήστε με τα παιδιά σας. Τα παιδιά μας είναι καλό να νιώθουν ότι είμαστε διαθέσιμοι για συζήτηση. Να είστε ανοιχτοί στις συζητήσεις και να τα βοηθάτε να καταλάβουν και να δίνουν όνομα  στα συναισθήματα τους. Να νιώθουν πάντα ελεύθερα να σας μιλήσουν και να μην σας φοβούνται.

Πηγή: anastasiasworld.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ