Εντυπωσιακά άλματα σε ένα σύγχρονο τμήμα
3 χρόνια τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας
Γεράσιμος Ιλινόιου - Τσουρούφλης
16/05/2017 | 09:50

Τον μήνα που διανύουμε συμπληρώνονται 3 χρόνια από την ίδρυση με ΦΕΚ του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας. Έχοντας περάσει μια επίπονη δοκιμασία, τόσο το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων όσο και η τοπική κοινωνία, το άκουσμα της ίδρυσης του τμήματος ήταν κάτι περισσότερο από ανακουφιστικό.

Στα τρία χρόνια έγιναν εντυπωσιακά άλματα: σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, σταθερός (αν και ακόμη μικρός) αριθμός διδασκόντων και ένα ικανοποιητικό ποσοστό φοιτητών. Συνέχεια πρέπει να έχει η στήριξη στην ενδυνάμωση του ιδρύματος και την εξωστρέφεια αναφορικά με το παραγόμενο επιστημονικό έργο.

Μια τέτοια εξέλιξη δε μπορεί να συντελεστεί χωρίς την τοπική κοινωνία να μετέχει ενεργά. Δεν αρκούν τα ωραία λόγια αλλά ούτε και οι πράξεις από μόνες τους. Οι φορείς καλούνται να «ακούσουν» τις ανάγκες της ακαδημαϊκής κοινότητας και να αξιολογήσουν τις δυνατότητες συνδρομής τους ως προς αυτές.

Πρακτικά: α) σχέσεις ΤΕΙ- Επιμελητηρίου προς σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας, β) σύνδεση τοπικής αυτοδιοίκησης και Σχολής προς όφελος της ψηφιακής οργάνωσης των διοικητικών δομών του νησιού, γ) «γέφυρες» της τοπικής κοινωνίας με τον φοιτητικό κόσμο και δ) αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού στο παραγόμενο τουριστικό προϊόν μας.

Κακά τα ψέματα. Έχοντας επικρατήσει στο δημόσιο διάλογο το ρητό που θέλει  «κάθε γωνιά και σχολή», ζητούμενο για την Κεφαλονιά είναι να αποδείξει πως αποτελεί την εξαίρεση. Μπορούμε;

 

Γεράσιμος Ιλινόιου- Τσουρούφλης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer