Θα υπάρξουν ηλικιακές κατηγορίες ενώ θα δοθούν έπαθλα στους νικητές και μετάλλια σε όλους, ενώ φέτος η χρονομέτρηση του αγώνα θα λάβει χώρα ηλεκτρονικά
Σήμερα ο 3ος δρόμος Θηναίας Γης
Αθλητισμός
24/07/2016 | 10:24

Ας αρχίσουμε με το τι είναι η Θηναία Γη για όσους δεν γνωρίζουν και για όσους δεν συμμετείχαν  τα προηγούμενα έτη στον αγώνα!

Θηναία Γη είναι η γη της «Αθηναίας», της Πρόκρις, κόρης του Βασιλιά Ερεχθέα, προς τιμήν της οποίας ο Κέφαλος φύτευσε, συμβολίζοντας την γονιμότητα, το πρώτο αμπέλι στην Κεφαλονιά, εκεί όπου η άγρια ομορφιά του ορεινού τοπίου, ημερεύει αρμονικά στην καταπράσινη φύση, η εκπληκτική θέα μαγεύει και συγκινεί και το καθάριο γαλάζιο της θάλασσας προσκαλεί και προκαλεί τους επίδοξους ταξιδευτές, σε ένα μέρος αλώβητο από το χρόνο.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, ο Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς και η Τοπική Κοινότητα Αγκώνα του Δήμου Κεφαλλονιάς διοργανώνουν για τρίτη χρονιά τις 24 Ιουλίου 2016, έναν αγώνα δρόμου μήκους 7100 μέτρων.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μια ενδιαφέρουσα κυκλική διαδρομή, μέτριας δυσκολίας, που αναδεικνύει το τοπικό χρώμα και την θρησκευτική παράδοση της περιοχής «συνδέοντας» τις δύο εκκλησίες της, αυτήν της Παναγίας στον Αγκώνα και εκείνη της Παναγίας στα Καρδακάτα.

Ο αγώνας προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. Προσδοκούμε στη μαζική παρουσία αθλητών αλλά και μη αθλητών όλων των ηλικιών που θα αγωνιστούν όχι με κίνητρο την διάκριση, αλλά την ψυχαγωγική άθληση και την διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Θα υπάρξουν ηλικιακές κατηγορίες ενώ θα δοθούν έπαθλα στους νικητές και μετάλλια σε όλους. Φέτος η χρονομέτρηση του αγώνα θα λάβει χώρα ηλεκτρονικά.

 

Οι κατηγορίες του αγώνα των 7100 μ παρουσιάζονται ακολούθως:

14-18 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

14-18 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ

19- 30 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ

19-30 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

31-40 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

31-40 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ

41-50 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

41-50 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ

51-60 + ΓΥΝΑΙΚΕΣ

51-60 ΑΝΔΡΕΣ

61+  ΓΥΝΑΙΚΕΣ

61+ ΑΝΔΡΕΣ

Στα πλαίσια του 1ου Δρόμου Θηναίας Γης αποφασίστηκε να διενεργηθούν και ειδικές διαδρομές για μικρότερους συμμετέχοντες

Διαδρομή 50 μ

Έως 5 ετών κορίτσια

Έως 5 ετών αγόρια

Διαδρομή 200 μ

-6-7 ετών αγόρια

–6-7 ετών κορίτσια

– 8-10 ετών αγόρια

-8-10 ετών κορίτσια

 

Διαδρομή 300 μ (αναλόγως)

11-13 ετών αγόρια

11-13 ετών κορίτσια

Δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου θα λαμβάνουν χώρα από τις 18.00 έως τις 19.15 στην αφετηρία του αγώνα στην εκκλησία της Παναγίας στον Αγκώνα.

 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΛΙΝΚ https://docs.google.com/forms/d/1zRAFvKMXH7zMvHV_ayjqAW3_6yx5hMY74zdfCdYhuWc/viewform?fbzx=7302257166758905680. Περιορισμένες εγγραφές θα λάβουν χώρα την μέρα του αγώνα. Η προσέλευση των αθλητών μπορεί να ξεκινά από τις 18.00 και ημέρα Κυριακή όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία των εγγραφών για όσους δεν έχουν ήδη εγγραφή. Για αυτούς θα υπάρχουν περιορισμένοι αριθμοί. Για τις εγγραφές απαιτείται η συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης την οποία και παραλαμβάνετε από ειδικό ξεχωριστό –από τον χώρο των εγγραφών- τραπέζι εντός του προαύλιου της εκκλησίας της Παναγίας του Αγκώνα που συνιστά και την αφετηρία του αγώνα.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις είναι δύο ειδών. Αυτές που αφορούν στους συμμετέχοντες στον δρόμο των 7100 και εκείνες για τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος στις μικρότερες διαδρομές οι οποίες συμπληρώνονται από τον κηδεμόνα.

Αφού παραληφθεί η υπεύθυνη δήλωση, την προσκομίζετε στην γραμματεία, στο υπεύθυνο της ηλικιακής κατηγορίας στην οποία ανήκετε, όπου καταγράφονται τα στοιχεία σας και λαμβάνετε τον αριθμό σας. Η διαδικασία των εγγραφών ολοκληρώνεται επτά  ακριβώς!.

 

ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ

Η Αγωνιστική διαδικασία ξεκινά ώρα 19.30 αναλόγως της ροής των εγγραφών, με τον αγώνα των λιλιπουτείων αθλητών  και ακολουθεί ο αγώνας των 7100 μόλις ολοκληρωθούν τα αγωνιστικά δρώμενα των παιδιών.

Στις 20.40 εκτιμάται η λήξη του, με τον τερματισμό των περισσοτέρων δρομέων. Κατά τον τερματισμό θα προσφέρονται τοπικά γλυκά, χυμοί και νερά σε όλους. Σταθμός με νερά θα υπάρχει στα 3.500 μ έμπροσθεν της εκκλησίας στα Καρδακάτα αλλά θα υπάρχει και ενδιάμεση παροχή.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η διαδρομή είναι ευθεία με ελάχιστες κλίσεις ακολουθεί κυκλική πορεία,  και οι δρομείς θα πρέπει να προσέξουν διότι με την διενέργεια του κύκλου γύρω από την εκκλησία της Παναγίας στα Πετρικάτα, αρμόδια άτομα της διοργάνωσης θα καταγράψουν τον αριθμό τους, προκειμένου να αποτραπούν οι επιτήδειοι που επιθυμούν να κλέψουν, στρίβοντας νωρίτερα και να πιστοποιηθεί η ολοκλήρωση της διαδρομής.

.

ΔΙΕΛΚΥΝΣΤΙΔΑ

Οι εγγραφές των ομάδων για την διελκυστίνδα θα λαμβάνουν χώρα  από τις 18.00 αλλά και έως την έναρξη του αγωνίσματος δηλαδή τις 20.50 με την ολοκλήρωση των τερματισμών του αγώνα δρόμου. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες , άνδρες, γυναίκες και παιδάκια.

Εκτιμάται ότι θα διαρκέσει δεκαπέντε με είκοσι λεπτά. Οι κανονισμοί του αγώνα θα ανακοινωθούν πριν την έναρξή του από τον αρμόδιο γυμναστή και θα παρουσιάζουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις από τους επίσημους κανονισμούς για λόγους ασφαλείας και διευκόλυνσης της αγωνιστικής διαδικασίας

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

Ώρα 21.15 θα ξεκινήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και οι απονομές όλων των αθλημάτων! Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν και θα συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην διεξαγωγή του αγώνα. Τα ονόματα όσων προσέφεραν αλλά και των ΜΜΕ που προέβαλλαν την διοργάνωσή μας θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και σε ξεχωριστό δελτίο τύπου μετά το πέρας αυτού.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΩΡΑ 17.15 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ (ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΤΟΥ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΟΥ). ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΚΩΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΕ ΑΡΧΙΚΑ Ή ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ.ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΘΗΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer