Προσφέρει σχολικά φαρμακεία σε 22 δημοτικά σχολεία
2ος σταθμός για τη RAFARM η Κεφαλλονιά -Στηρίζοντας τους μικρούς και μεγάλους του νησιού [εικόνες]
Κοινωνία
27/11/2018 | 17:29

Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία RAFARM, ταξίδεψε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στονΔήμο Κεφαλλονιάς, τον δεύτερο σταθμότου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μικροί και Μεγάλοι». Το πρόγραμμα «Μικροί και Μεγάλοι» πραγματοποιείται με αποκλειστικό χορηγό τη RAFARM και έχει σχεδιαστεί από κοινού με τον Οργανισμό Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με στόχο να στηρίξει την τοπική κοινωνία μέσω της προσφοράς σχολικών φαρμακείων σε δημοτικά σχολεία και υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε μη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας, το χρονικό διάστημα 2018 – 2020.

Η εκδήλωση της επίσημης παράδοσης στην Κεφαλλονιάπραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», με την παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, του σχολικού επιτρόπου, των διευθυντών των δημοτικών σχολείων καθώς και εκπροσώπων των μη κερδοσκοπικών Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της περιοχής, της RAFARMκαι της Άγονης Γραμμής Γόνιμης και άλλων τοπικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν 22 σχολικάφαρμακεία,ένα για κάθε Δημοτικό σχολείο του Δήμου Κεφαλλονιάς. Το πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών είναι εναρμονισμένο με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, ενώ εντός του φαρμακείου περιλαμβάνονται και οδηγίες Πρώτων Βοηθειών. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ενισχύθηκαν επίσης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, βάσει ελλείψεων που οι ίδιοι καθόρισαν, τρειςμη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ο Οίκος Ευγηρίας Αργοστολίου, τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου και το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου.

 

Ο Δήμαρχοςκ. Αλέξανδρος Παρίσηςσημείωσε ότι, «είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που η RAFARMσε συνεργασία με τον Οργανισμό «Άγονη Γραμμή Γόνιμη»,  επέλεξαν τον Δήμο μας προσφέροντας σημαντική βοήθεια στους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων αλλά και στους ηλικιωμένους μας στο πλαίσιο του προγράμματος «Μικροί και Μεγάλοι». Είναι μια πρωτοβουλία προσφοράς που στηρίζει ουσιαστικά την τοπική κοινωνία και καλύπτει πραγματικές ανάγκες. Ο Δήμος μας θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες που είναι προς όφελος των δημοτών μας».

 

Ο Άρης Μητσόπουλος, ΑντιπρόεδροςRAFARMδήλωσε ότι: «Η συνάντησή μας με τους μικρούς και μεγάλους ανά την Ελλάδα συνεχίζεται και με μεγάλη χαρά επισκεφθήκαμε τον Δήμο Κεφαλλονιάς. Με διακριτικότητα και ευαισθησία θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε όσους μας χρειάζονται, καλύπτοντας ανεκπλήρωτες ανάγκες και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, για τα επόμενα δύο χρόνια. Στόχος μας μέσω του προγράμματος «Μικροί και Μεγάλοι» είναι να σταθούμε δίπλα στο μέλλον και στην παράδοσή μας, τα παιδιά μας και τους γηραιότερους συνανθρώπους μας, συμβάλλοντας σε μια καλύτερη καθημερινότητα».

 

Ο πρόεδρος της Άγονης Γραμμής Γόνιμης, Στέφανος Νόλλαςσημείωσε ότι«Το πρόγραμμα «Μικροί και Μεγάλοι» προσφέρει ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους σε όλη την χώρα. Είναι μια δράση προσφοράς και αλληλεγγύης και παράδειγμα προς μίμηση. Ως Οργανισμός που 12 χρόνια οργανώνουμε αντίστοιχα προγράμματα στήριξης και προσφοράς, εργαζόμαστε με την πίστη ότι τέτοιες πράξεις θα εμπνεύσουν και άλλους φορείς και εταιρείες ώστε σε βάθος χρόνου όλες οι τοπικές κοινωνίες, εκτός αστικών κέντρων, να τύχουν αντίστοιχης στήριξης».

 

 

Λίγα λόγια για τη RAFARM

H RAFARM ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1970, και σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες. Διαθέτει τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, έκτασης 14.000 τ.μ., απασχολεί πάνω από 530 εργαζόμενους και έχει διεθνή παρουσία με πάνω από 1.500 άδειες εγκεκριμένων προϊόντων, εξαγωγές και στις πέντε ηπείρους σε 65 χώρες, μεταξύ των οποίων οι Η.Π.Α., ο Καναδάς και η Αυστραλία. Η εταιρεία επενδύει το 7% του κύκλου εργασιών της στην έρευνα και ανάπτυξη. Περισσότερες από 70 εγχώριες φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς και εταιρείες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο εμπιστεύονται στη RAFARM την παραγωγή περισσοτέρων από 500 φαρμακευτικών προϊόντων. Η RAFARM διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων, σε όλη την Ελλάδα, αποτελούμενο από έμπειρους και ενημερωμένους επαγγελματίες, δραστηριοποιείται στις περισσότερες θεραπευτικές κατηγορίες και έχει κερδίσει σημαντική αναγνωρισιμότητα σε  πολλές από τις ιατρικές ειδικότητες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ