
Ρεπορτάζ Ορφέας Γεωργάκης
Με φόντο τον μαγευτικό Θαλασσόμυλο στο Αργοστόλι και αφορμή το 2ο Kefalonian TRATARISMA, κορυφαία ονόματα της γαστρονομίας και της δημοσιογραφίας μίλησαν στο eKefalonia για την εμπειρία τους από το νησί, την αυθεντική του γεύση και την απλόχερη φιλοξενία του.
Οι διακεκριμένες μαγείρισσες και γευσιγνώστριες Ελένη Ψυχούλη και Ιωάννα Σταμούλου, καθώς και ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Σταθόπουλος, βρέθηκαν στην Κεφαλονιά στο πλαίσιο της γιορτής γεύσης και παράδοσης που πλέον εξελίσσεται σε θεσμό.
«Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί που έχει να επιδείξει πάρα πολλές ομορφιές και ταυτόχρονα ένα νησί στο οποίο μπορείς να βρεις από παραλίες, όμορφα χωριά, ωραίους ανθρώπους – φιλόξενους. Το γεγονός ότι μπορεί και συνδυάζει τόσο μεγάλο παραλιακό μέτωπο και την ίδια στιγμή μπορείς να ανέβεις στον Αίνο σε μισή ωρίτσα και να είσαι καταπέλατα, είναι κάτι πραγματικά μοναδικό», τόνισε ο Δημήτρης Σταθόπουλος, αναδεικνύοντας την πολλαπλότητα του τόπου.
Η Ιωάννα Σταμούλου στάθηκε στη βαθιά σχέση του νησιού με τη γεύση:
«Η Κεφαλονιά είναι ένας τόπος που σε εμπνέει. Έχει πλούσια γαστρονομική παράδοση και ανθρώπους που κρατούν ζωντανές τις αυθεντικές γεύσεις. Είναι εντυπωσιακό πόσο βαθιά δεμένα είναι τα τοπικά προϊόντα με την ταυτότητα του νησιού. Το τυρί, το λάδι, τα κρασιά, όλα λένε τη δική τους ιστορία.»
Από την πλευρά της, η Ελένη Ψυχούλη υπογράμμισε:
«Η κεφαλονίτικη κουζίνα είναι “ζωντανή”. Δεν είναι μόνο οι γεύσεις, είναι οι άνθρωποι πίσω από τις γεύσεις. Είναι μαγειρική με ψυχή και αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα. Η Κεφαλονιά είναι προορισμός γευστικός και πολιτισμικός μαζί.»
Το Kefalonian TRATARISMA ανέδειξε για ακόμη μία φορά την αυθεντική τοπική γαστρονομία, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν κεφαλονίτικους μεζέδες, μουσική, παραδοσιακά προϊόντα και —κυρίως— το χαμόγελο των ανθρώπων του νησιού.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις και στιγμιότυπα από το 2ο Kefalonian TRATARISMA: