2ο ΓΕΛ Αργοστολίου: 6η κινητικότητα ανταλλαγής μαθητών στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus
Κοινωνία
08/12/2022 | 19:33

Το 2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου συμμετείχε στην 6η κινητικότητα του σχεδίου σύμπραξης σχολείων Risk Impact Zones Environment R.I.Z.E. – 2020-1-PT01-KA229-078736 η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σόφια από το σχολείο Professional School of Ecology and Biotechnology “Prof. Phd Asen Zlatov” από τις 28-12-2022 έως τις 01- 12-2022 στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+. Στόχος του σχεδίου είναι η μελέτη των φυσικών καταστροφών και οι τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.

Στις δραστηριότητες συμμετείχαν συνολικά 20 μαθητές και 12 καθηγητές των 6 σχολείων της σύμπραξης από την Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία (Μαρτινίκα) και την Κύπρο. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφτηκαν το Professional School of Ecology and Biotechnology “Prof. Phd Asen Zlatov”, που φιλοξένησε την κινητικότητα, και συμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες. Επίσης, παρακολούθησαν σεμινάριο από τον Ερυθρό Σταυρό για τις φυσικές καταστροφές και την παροχή πρώτων βοηθειών. Επιπλέον είδαν από κοντά τις θερμές πηγές Sapareva banya, τον καταρράκτη Gorica και το Μοναστήρι Rila. Τέλος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Δασοκομίας όπου παρουσιάστηκαν τα διάφορα είδη φυσικών καταστροφών, οι σημαντικές επιπτώσεις και οι τρόποι ανάκαμψης από αυτές.

Οι μαθητές από τις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες γνωρίστηκαν μεταξύ τους και αντάλλαξαν σκέψεις και εμπειρίες, γεγονός που βελτίωσε τις γλωσσικές τους ικανότητες, καλλιέργησε το πολιτισμικό τους υπόβαθρο και ενίσχυσε την ταυτότητά τους ως Ευρωπαίους πολίτες.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν οι μαθήτριες της Β’ Λυκείου Τζουγανάτου Γεωργία, Παντελειού Μυρτώ, Ρουχωτά Ζωή και Φραντζιού Μαρία. Τις μαθήτριες καθηγητές Χαρά και συνόδεψαν Καλογηράτου Παπαπαναγιώτου Γεώργιος.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer