'Ανω, Κάτω και ..Πλαγίως
Σε αναμμένα κάρβουνα Παρίσης, Θεόφιλος και Φόρτες για το αν θα σπάσει ή όχι ο δήμος Κεφαλονιάς
Πολιτική
10/01/2019 | 23:56

Καλή Χρονιά αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι!

Ευχές για μια δημιουργική χρονιά με υγεία και ευτυχία!

Και σε όσους πολιτεύονται καλή επιτυχία στις εκλογές!

▲ Ο Άγγελος Κωνσταντάκης.

Πανθομολογουμένως ο στολισμός της Κεφαλονιάς και ιδιαιτέρως του Αργοστολίου ήταν εξαιρετικός και έδωσε Χριστουγεννιάτικο χρώμα στο νησί μας!

Ο Άγγελος είναι ένα σημαντικό asset της Δημοτικής Αρχής, αφού στον τομέα του το σημαντικό έργο που παράγει είναι αδιαμφισβήτητο!

▼ Η κυβέρνηση.

Έχει δημιουργήσει «νευρική κρίση» σε όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νησιού.

Η αναμενόμενη διάσπαση του Δήμου κρατά «ομήρους» όλους όσους θέλουν να ηγηθούν δημοτικών παρατάξεων.

Οι βασικοί μονομάχοι Παρίσης και Μιχαλάτος κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα!

Ο τετραετής σχεδιασμός τους περιελάμβανε εκλογές σε έναν ενιαίο Δήμο, όμως, 120 ημέρες πριν τις εκλογές όλα είναι υπό αίρεση, με σοβαρές πιθανότητες ο σχεδιασμός τους να ανατραπεί!

 

Αλέξανδρος Παρίσης.

Τα συναισθήματά του είναι ανάμεικτα.

Από την μια μεριά θα ήθελε να ξαναδιεκδικήσει τον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς, αφού διαθέτει μια ισχυρή ομάδα συνεργατών σε ολόκληρη την Κεφαλονιά, αλλά από την άλλη, το σημαντικό έργο που έχει κάνει στην Πρωτεύουσα του νησιού του δίνει ένα βέβαιο προβάδισμα σε έναν πιο μικρό Δήμο, που διαχρονικά τον στηρίζει και τον αγαπά.

► Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Επένδυσε πολιτικά στην φθορά του Παρίση στην Περιφέρεια της Κεφαλονιάς.

«Ξέχασε την Περιφέρεια του νησιού», ήταν το βασικό του σύνθημα, δεδομένου ότι τα έργα του Αργοστολίου τού έδιναν μικρές δυνατότητες κριτικής.

Παράλληλα, ήθελε να πάρει ρεβάνς από τον Παρίση για την ήττα του το 2014 και να γίνει Δήμαρχος ολόκληρης της Κεφαλονιάς.

Η πιθανή διάσπαση του Δήμου τον υποχρεώνει να αναθεωρήσει την κριτική του, αφού ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων του νέου Δήμου είναι στο Αργοστόλι, το μέρος δηλαδή που έχει ευνοηθεί από τη Δημοτική Αρχή του Παρίση.

▼ Ο Διονύσης Αραβαντινός.

Ο Διονύσης Αραβαντινός δεν μπορεί να αποφύγει τον λαϊκισμό. Έχει γίνει δεύτερη φύση του. Για όλα τα δεινά που συμβαίνουν, κατά τον Αραβαντινό, φταίει ο Παρίσης.

Είναι πλέον γραφικές οι αντιδράσεις του.

Στην τελευταία ανακοίνωσή του αποδίδει ευθύνες για τις ανεμογεννήτριες στα Καμιναράτα, στη Δημοτική Αρχή.

Για όλα φταίει ο Παρίσης.

Είναι σαν «την coca – cola που πάει με όλα».

Το οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας της εκκλησίας, το Υπουργείο Ενέργειας είναι αρμόδιο για την αδειοδότηση, η Βουλευτής δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την εγκατάστασή τους, αλλά κατά τον Αραβαντινό… φταίει ο Παρίσης!

► Ο Μάκης Φόρτες.

Σε αναμονή βρίσκεται και ο τ. Δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες.

Σε αναμονή τόσο της διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς, όσο και του επίσημου χρίσματος του Σύριζα που θα του επιτρέψει να έχει μια ευπρόσωπη εκλογική παρουσία.

Στον Σύριζα οι μισοί τον θέλουν και οι άλλοι μισοί όχι. Ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του Σύριζα, Διονύσης Γασπαρινάτος, πρόεδρος της ΔΕΥΑ επί Φόρτε, είναι η γέφυρα Σύριζα – Φόρτε και ο προξενητής τους!

▲ Η Ν.Δ.

Και μόνο το γεγονός ότι αρκετοί στριμώχνονται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. αποδεικνύει την δυναμική της Ν.Δ. στο νομό μας.

Εν αντιθέσει, στο Σύριζα ψάχνουν να βρουν υποψηφίους, αφού κανένας δεν πιστεύει στη νίκη του Σύριζα.

Την μεγαλύτερη κινητικότητα από τους εν δυνάμει υποψηφίους της Ν.Δ. οι Χαράλαμπος Λυκούδης, Παύλος Παπαδάτος και Γιώργος Κοκκόλης με τις πληροφορίες να λένε ότι ήδη οργανώνουν τα πολιτικά τους γραφεία.

▲ Ο Χαράλαμπος Λυκούδης.

Με δύο κοινωνικού χαρακτήρα μαζώξεις, σε Αθήνα και Αργοστόλι, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Λυκούδης ήρθε σε επαφή με δεκάδες νέους ανθρώπους και αντάλλαξε ευχές για τις γιορτές και το νέο έτος. Βεβαίως δεν έλειψαν οι πολιτικές συζητήσεις σχετικά με τα νησιά μας και η ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον των νησιών μας.

Επιβεβαίωσε έτσι το ενδιαφέρον του, αλλά και την δυναμική της υποψηφιότητάς του, αφού οι πάντες αναγνωρίζουν ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Βουλευτικής έδρας. 

▲ Ο Διονύσης Στανίτσας.

Με πείσμα και επιμονή πάλεψε για την λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.

Πρωτοστάτησε το 2017 για να πάει να πάρει η Kefalonian lines την γραμμή και έπεισαν το 2018 με στοιχεία, μαζί με τον Διονύση Λυκούδη, τον Υπουργό για την ανάγκη επιδότησής της.

Σήμερα, επιδοτούμενη πια για πρώτη φορά η γραμμή, δημιουργεί αισιοδοξία για την βιωσιμότητά της. Και επειδή ο Διονύσης Στανίτσας είναι δίκαιος, παντού αναφέρει και ευχαριστεί την Kefalonian lines και τον Διονύση Λυκούδη για την συμβολή τους στην επαναλειτουργία της γραμμής. 

▲ Το Ληξουριώτικο Καρναβάλι.

Η πατρίδα της σάτιρας και του κεφιού, το διάσιμο Ληξουριώτικο Καρναβάλι αναμένεται και φέτος να κλέψει την παράσταση.

Οι πολιτικοί, για μια ακόμη φορά, θα δεχθούν τα πυρά των καρναβαλιστών!

Θα είμαστε όλοι εκεί να το απολαύσουμε!

▼ Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Η αναφορά της σε «ακροδεξιούς» και «φασίστες» για τους κατοίκους της Θηνιάς που επισκέφθηκαν το γραφείο της, έχει εξαγριώσει σε μεγάλο βαθμό το σύνολο των κατοίκων της.

Πιστή στο δόγμα του Σύριζα ότι «όποιος διαφωνεί μαζί μας είναι ακροδεξιός και φασίστας» αντί να στηρίξει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων να επιλέξουν σε ποιο Δήμο θα ανήκουν προσπάθησε να τους συκοφαντήσει. Γι’ αυτό το «μαύρο» των Θηνιατών θα της μείνει αξέχαστο!

▲ Ο Βαγγέλης Λουκέρης.

Ακούγεται εντόνως ότι βγαίνει μπροστά για Δήμαρχος Παλικής, με την στήριξη της Ν.Δ. και του Βασίλη Ρουχωτά.

Η αδυναμία του Βασίλη Ρουχωτά να δημιουργήσει ευρύτερες συσπειρώσεις, οδηγεί στην υποψηφιότητα Βαγγέλη Λουκέρη που θα προσπαθήσει να φέρει κοντά του και ανθρώπους που είναι Νεοδημοκράτες και που στήριξαν τον Παρίση, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο Βασίλης Ρουχωτάς.

▲ Ο Σταύρος Τραυλός.

Ισχυρό ατού της Ρόδης Κράτσα στη μάχη για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι ο τ. Πρόεδρος του ΤΕΕ, Σταύρος Τραυλός.

Ο συμπατριώτης μας πολιτικός μηχανικός είναι από τους συνεργάτες της Ρόδης που θα συνεισφέρει και στην διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού της.

▲ Ο Σωτήρης Κουρής.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης  Σωτήρης Κουρής, επίσης θα είναι υποψήφιος με τη Ρόδη Κράτσα, προσφέροντας στον συνδυασμό την εμπειρία του.

Παρόλο που δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες, αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι Σταύρος Τραυλός και Σωτήρης Κουρής θα μονομαχήσουν για την πρωτιά σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Ρόδης Κράτσα.

▼ Ταχυδρόμος Θεοπεφτάτου.

«Η Βουλευτής δεν είναι ταχυδρόμος για να μεταφέρει τα αιτήματα στα Υπουργεία, οφείλει να τα επιλύει», δήλωσε στον Σάκη Βούτο στο ραδιόφωνο, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Λυκούδης, ως απάντηση στα δελτία τύπου που εκδίδει η βουλευτής σχετικά με επισκέψεις της στα Υπουργεία.

Η «ταχυδρόμος Θεοπεφτάτου» μόλις μπήκε στα δύσκολα της προεκλογικής περιόδου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer