Ήταν όλοι εκεί
Παρασκήνια και εικόνες από την κοπή πίτας των Κεφαλλονιτών του Πειραιά -Ποιοι έδωσαν το παρών
Κοινωνία
29/01/2018 | 10:28

Του Παναγή Φωκά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, η καθιερωμένη γιορτή της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά για το καλωσόρισμα του νέου έτους, στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου. Ο χώρος αποδείχτηκε μικρός για να χωρέσει τους δεκάδες Κεφαλλονίτες που βρέθηκαν στην ετήσια μεγάλη γιορτή του συλλόγου που έχει γίνει θεσμός για την παροικία τα τελευταία χρόνια.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την νεανική χορωδία και μαντολινάτα της Αδελφότητας που μας έψαλε τα κεφαλλονίτικα κάλαντα. Τα παιδιά του συλλόγου με τα μαντολίνα και τις κιθάρες “πλημμύρησαν” με όμορφες μελωδίες του τόπου μας την κατάμεστη αίθουσα.

Στη συνέχεια ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος πλαισιούμενος από τον συμπατριώτης μας Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο (Βρυώνη), πολλούς ιερείς, αναμεσά τους και τον π. Γεώργιο Αντζουλάτο.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου η κα Χρύσα Κοκκόση, παρουσίασε την όμορφη εκδήλωση, με ιδιαίτερη αναφορά στο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, τον εφοπλιστή κ. Βίκτωρα Ρέστη, που στους σεισμούς του 2014 ήταν αρωγός στο δοκιμαζόμενο Κεφαλλονίτικο λαό. Για το λόγο αυτό με συγκινητικά λόγια μίλησε και ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, θυμίζοντας το ψυχικό σθένος του κ. Ρέστη όταν τον πήρε τηλέφωνο και αυτός ανταποκρίθηκε χωρίς δισταγμό. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο αν. δήμαρχος κ. Διονύσης Λυκούδης καθώς και η πρόεδρος της Α.Κ.Ι.Π. κα Μαριολένη Νεοφύτου.

Από τη πλευρά του ο κ. Ρέστης, εμφανώς συγκινημένος και χωρίς να μακρηγορήσει, δήλωσε ότι είναι κοινωνική και ηθική υποχρέωση να βοηθάς αυτούς που έχουν ανάγκη, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι απλά έκανε το αυτονόητο, ευχαριστώντας για τη βράβευση στο πρόσωπο του!

Νεοφύτου: Τα “ΑΚΙΠάκια” μας κάνουν όλους υπερήφανους -Χρονιά εκλογών για την Αδελφότητα το 2018

 

Στο συγκινητικό λόγος της η πρόεδρος του συλλόγου κα Μαριολένη Νεοφύτου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, κυρίως όμως τη νέα του γενιά του συλλόγου που σε πείσμα των καιρών κρατά ζωντανό το μεγάλο σύλλογο των νησιών μας. Η Πρόεδρος μίλησε με θερμά λόγια για το τιμώμενο προσκεκλημένο κ. Ρέστη και για τη βοήθεια του στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά. Μίλησε ότι το 2018 θα είναι χρόνια εκλογών για την αδελφότητα. Γι’ αυτο άλλωστε το επόμενο διάστημα θα γίνει γενική απολογιστική συνέλευση ώστε τα μέλη να κρίνουν και να αποφασίσουν για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο που θα βγει μέσα από τις ερχόμενες εκλογές.

Επιπρόσθετα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους δασκάλους των χορευτικών τμημάτων ανάμεσα τους τη δασκάλα Μαντολινάτας κ. Ματούλα Φιοράτου, τον δάσκαλο κιθάρας κ. Σταύρο Ντίνα, το δάσκαλο ακορντεόν κ. Βασίλη Μαντούδη, την έφορο Δήμητρα Βαλλιανάτου, τον Νέστωρα Παπαθεοδωράτο, την Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο μεγάλο ευεργέτη Γαβριήλ Αθανασούλη καθώς και ένα μουσικό αφιέρωμα με τον Σταύρο Νιφοράτο να μας τραγουδάει παλιά αγαπημένα κομμάτια του νησιού μας. Στο πιάνο τον συνόδευε η Κωνσταντίνα Βρεττού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο οικοδεσπότης δήμαρχος Πειραιά, κ Γιώργος Μόραλης, η βουλευτής του νομού μας, κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, οι βουλευτές Πειραιά κ.κ Κώστας Κατσαφάδος και Ιωάννης Τραγάκης, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, κα Αλέξανδρος Παρίσης, οι αντιπεριφερειάρχες, κ.κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας και Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Έπαρχος Ιθάκης, κ. Σπύρος Τσιντήλας, ο αναπληρωτής δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Διονύσης Λυκούδης, οι συμπατριώτες μας δημοσιογράφοι κ.κ. Ανδρέας Κωνσταντάτος και Νίκος Γιαννόπουλος, ο επικοινωνιολόγος, κ. Παύλος Παπαδάτος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, κ. Σάββας Σαβαόγλου, ο πρώην νομάρχης, κ. Διονύσης Λευκαδίτης, άνθρωποι των γραμμάτων, πολλοί κεφαλλονίτες από όλα τα μέρη της πρωτεύουσας κ.α.


Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ του ekefalonia.gr που βρίσκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες των Κεφαλλονίτικων σωματείων της Αττικής και όχι μόνο.

Φωτορεπορτάζ // Γιάννης Πρασσίδης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer