Για πρώτη χρονιά με τόσους πολλούς θεατές
22η Συνάντηση Ναυτομοντελιστών στην Κεφαλονιά [εικόνες]
20/09/2018 | 09:32

Η 22η Συνάντηση Ναυτομοντελιστών, όπως κάθε χρόνο ξεκίνησε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα με ελεύθερα δοκιμαστικά. Για πρώτη χρονιά είχαμε τόσους πολλούς θεατές και σχεδόν όλους τους αγωνιζόμενους να δοκιμάζουν τα σκάφη τους στην παραλία.

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου το πρωί, η εκδήλωση άρχισε με τη κλασσική ασχολία να στήσουμε τέντες, στίβο και μαζί με κάποιες ελεύθερες πλεύσεις το αγωνιστικό κομμάτι ξεκίνησε στις 11:30 π.μ. με την κατηγορία τωνDeepVeeenduranceΗ κατηγορία αυτή έχει δύο εικοσάλεπτα σκέλη με υποχρεωτική στάση 90 δευτερολέπτων, στο καθένα από αυτά, μαζί με βάρκα διάσωσης. Οι συνθήκες βέβαια ήταν πιο κυματώδεις από της συνθήκες πλεύσης του απογεύματος της Παρασκευής, με αποτέλεσμα το πρώτο εικοσάλεπτο να είναι πολύ θεαματικό με τούμπες και ανταγωνισμό. Οι οδηγοί στη βιασύνη τους να συγκεντρώσουν περισσότερους γύρους, ξεχάστηκαν, δεν τήρησαν τη υποχρεωτική στάση των 90 δευτερολέπτων κι έτσι είχαμε κάποιες ποινές. Το δεύτερο εικοσάλεπτο ξεκίνησε με τους οδηγούς να ακολουθούν καλύτερη τακτική αλλά με λιγότερα σκάφη από ότι στο πρώτο σκέλος, αφού η εμφάνιση της χελώνας άφησε αρκετά σκάφη εκτός αγώνα με ζημιές. Είχαμε, λοιπόν, προς το τέλος του εικοσάλεπτου, δύο ειδών οδηγούς. Αυτούς που ακολουθούσαν την στρατηγική τους, όπως ήταν οι Μαντέλος, Γεωργίου και Τσιάβος και αυτούς που οδηγούσαν δίχως αύριο προσπαθώντας να μαζέψουν τα γυρολόγια του πρώτου σκέλους. Στους δύσκολους αγώνες η τακτική υπερισχύει και οι Γεωργίου, Μαντέλος καθώς και ο πρωτοεμφανιζόμενος Τσιάβος, ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών.

Μετά τη μεσημεριανή διακοπή, το κύμα πια ήταν τέτοιο που δεν επέτρεπε να τρέξουν τα Catamaranκαι έτσι ολοκληρώσαμε την κατηγορία των DeepVeeX, με πεντάλεπτα πρόκρισης και τελικό χωρίς βάρκα διάσωσης. Οι οδηγοί προσπάθησαν για το καλύτερο αλλά το απογευματινό κύμα αντί να γίνει πιο ήπιο μάλλον εντάθηκε, κάνοντας τη ζωή τους δύσκολη. Αυτό μπορεί βέβαια να στέρησε τις επιδόσεις, αλλά απογείωσε το θέαμα, με τα σκάφη να πετούν από κορυφή σε κορυφή και από κύμα σε κύμα και οι συνήθεις πια ύποπτοι της κατηγορίας δεν μας απογοήτευσαν. Η εμφάνιση πάλι, της κατά τα άλλα συμπαθής σε εμάς χελώνας, έφερε και πάλι ανατροπές με σκάφη να τουμπάρουν ή να σβήνουν χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά αιτία. Στον τελικό της κατηγορίας έγινε πραγματική κόντρα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τελικά στο βάθρο ανέβηκαν οι Ζευγόλης, Ευσταθίου και Μαντέλος.

Το βράδυ ο Σ.ΜΟ.ΚΕ. παρέθεσε το καθιερωμένο τραπέζι προς τιμής των επισκεπτών στο εστιατόριο «Καλαφάτης» στην παραλία. Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά από μια δύσκολή και ανταγωνιστική μέρα, τα πειράγματα ήταν συνεχόμενα μεταξύ των οδηγών. Εκεί φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός και η ένταση του αγώνα δίνει τη θέση της στην παρέα αυτών των υπέροχων ανθρώπων που κάθε χρόνο στηρίζουν αυτή την προσπάθειά μας στη διάδοση του ναυταθλητισμού. Εκεί έγιναν οι απονομές κυπέλλων και αναμνηστικών από τον Πρόεδρο της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. Άγγελο Κωνσταντάκη και τον πρόεδρο του Σ.ΜΟ.ΚΕ. Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Το Κυριακάτικο πρωινό μας επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο άνεμος που τη νύχτα είχε κοπάσει στις 10 π.μ. περίπου άρχισε να εμφανίζεται υποχρεώνοντας μας να επιταχύνουμε το πρόγραμμα του αγώνα των Catamaran  που θα άντεχαν οριακά. Έτσι, τα σκέλη της πρόκρισης από τέσσερα έγιναν τρία, και αντί για τελικό οι νικητές βγήκαν από την άθροιση των δυο καλύτερων πεντάλεπτων. Το κύμα ευνόησε τα Catamaranπου το άντεχαν περισσότερο και νικητές της κατηγοράς ήταν οι Κανας, Ευσταθίου και Γεωργίου αφού ένα σβήσιμο στον τελευταίο γύρο έβγαλε τον Μαντέλο εκτός βάθρου. Την απονομή των κυπέλλων των νικητών πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κος Κεκάτος.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κατηγορία των DeepVeeElectricκαι νικητές ήταν οι Γεωργίου, Κλωνάρης και Στελλάτος και την απονομή τους έκανε ο γραμματέας του συλλόγου Κος Σταυριανός.

Κάπως έτσι έπεσε η αυλαία της 22ηςΣυνάντησης Ναυτομοντελιστών ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το 2019.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

Ελαστικά Μαζαράκης

Αφοί Κρεμμύδα Αντιπροσωπείες Διανομές

Μαϊτζέβελο Είδη Μοντελισμού

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

“ΚΑΡΝΑΓΙΟ” Σπυράγγελος Κοσμάτος

Περιβολάρη Ε & Σια Ε.Ε

KefalonianLines

Αφοί Βινιεράτου Κρεοπωλεία

Τζουγανάτος Α.&Γ. ΣΙΑ ΟΕ

Must Fashion

Ristretto Café

Καππάτος Patisserie

Polo café

Κρεοπωλείο”Κουλουμπής”

Κομμωτήριο Glamour

Εστιατόριο ΠΑΝΙΚ

Μάντολες Μελάς

ElectronetΜουϊκη Κατερίνα – Νεόφυτος Γεράσιμος

BIOECOCLEANΚαλογηράτος Ν.-Καλογεράτος Λ.

Marina studios

Platanos café

Crepa land

iRepair

Ψητοπωλείο κάρβουνο

Baroque le bistrot

Bosonis art & flowers

ΚΤΕΛ Α.Ε.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΚΑΦΩΝ

 

DeepVeeGasX

 

Κατάταξη Όνομα Τύπος Σκάφους Κινητήρας
1ος Ζευγόλης Στέφανος Own Design Zenoah Own Mod
2ος Ευσταθίου Μάνος Own Design Zenoah Own Mod
3ος Μαντέλος Δημήτρης Aeromarine Donzi SRB Zenoah

 

 

Deep Vee  Gas endurance

 

Κατάταξη Όνομα Τύπος Σκάφους Κινητήρας
1ος Γεωργίου Αλέξανδρος Aeromarine Challenger Zenoah
2ος Μαντέλος Δημήτρης Donzi Aeromarine SRB Zenoah
3ος Τσιάβος Πέτρος Gio & Manoleto Zenoah

 

Catamaran Gas X

 

Κατάταξη Όνομα Τύπος Σκάφους Κινητήρας
1ος Καννάς Μάνος CA Zenoah
2ος Ευσταθίου Μάνος Conquest Aeromarine Zenoah Own Mod
3ος Γεωργίου Αλέξανδρος Conquest Aeromarine Zenoah

 

Deep Vee Electric Open

 

Κατάταξη Όνομα Τύπος Σκάφους Κινητήρας
1ος Γεωργίου Αλέξανδρος B mono Τερζάκης Μανώλης Leopard
2ος Κλωνάρης Ντίνος Delta force Leopard
3ος Στελλάτος Ανδρέας SRB Joker Leopard

 

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς, των Λιμενικών αρχών Αργοστολίου και του συλλόγου Σ.ΜΟ.ΚΕ. Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο τουρισμού Κο Κεκάτο,  τον πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη για τα τραπέζια και τις καρέκλες που χρησιμοποιήσαμε στην εκδήλωση, καθώς και την Λιμενάρχη Αργοστολίου Κα Κολοβού και το λιμενικό ταμείο για την προθυμία τους και την άριστη συνεργασία που είχαμε ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φετινούς χορηγούς που μας βοήθησαν να έχουμε συνέπεια και συνέχεια σε αυτόν το θεσμό που λέγεται Πανελλήνια Συνάντηση Ναυτομοντελιστών. Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την ναυτιλιακή εταιρεία KefalonianLinesγια την προσφορά 50% έκπτωση για όσους μετακινήθηκαν για την εκδήλωση, καθώς και το σύλλογο μοντελιστών Λευκάδος για τις τέντες που μας πρόσφερε, διευκολύνοντας όλους τους συμμετέχοντες.

Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους δημοσιογράφους που φιλοξένησαν άρθρα, εικόνες και βίντεο από την εκδήλωσή μας στις ιστοσελίδες τους με αποτέλεσμα την μεγάλη προβολή της προσπάθειάς μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση δίνοντας χρώμα, ένταση και παλμό στη διοργάνωση.

Ευχόμαστε σε όλους καλό χειμώνα και καλή αντάμωση σε ένα χρόνο.

 

Ο Πρόεδρος του Σ.ΜΟ.ΚΕ.
Δρ Ανδρέας Μιχαηλίδης