22 νέα κρούσματα τον Ιούλιο στην Κεφαλονιά – Νέες ηλικίες στην πλειονότητα τους – Αδήριτη ανάγκη ο εμβολιασμός
Κοινωνία
13/07/2021 | 13:49

Τα 22 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα στο νησί μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μεγάλη τους πλειοψηφία αφορούν νεαρά άτομα ντόπια, ενώ ένας μικρός αριθμός αφορά τουρίστες Έλληνες και ξένους. Σχεδόν όλα τα κρούσματα εντοπίζονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αργοστολίου.

Το γεγονός ότι ο ιός “στοχεύει” νεότερες ηλικίες που περνούν κατά κανόνα πιο ελαφριά τη νόσο, έχει ως αποτέλεσμα προς το παρόν να μην χρειάζεται καμία νοσηλεία στην πτέρυγα covid 19 του νοσοκομείου μας. Η ιχνηλάτηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με πολλά άτομα να τίθενται από την Πολιτική Προστασία σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, προκειμένου να μπει φραγμός στην σταθερά ανοδική πορεία του αριθμού των κρουσμάτων.

Τον έλεγχο για την τήρηση της καραντίνας έχει η ΕΛΑΣ, ενώ το πρόστιμο για την παραβίαση της καραντίνας εκ μέρους των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους να ανέρχεται στα 5000 ευρώ. Εξαίρεση αποτελούν οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμα και αν αποτελούν στενές επαφές κρούσματος, δεν τίθενται σε καραντίνα εφόσον έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την β δόση. Οι αρμόδιοι φορείς του νησιού, ΕΟΔΥ και Πολιτική

Προστασία, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική εικόνα και την πορεία των θετικών κρουσμάτων στο νησί μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι μας να προχωρήσουμε το συντομότερο στον εμβολιασμό μας εκμεταλλευόμενοι τα όπλα που μας παρέχει δωρεάν η επιστήμη και η πολιτεία κερδίζοντας πίσω τις ζωές μας, ενώ παράλληλα προστατεύουμε τους ανθρώπους μας και τη δημόσια υγεία.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ