23 χρόνια χωρίς την Ειρήνη Γιαννάτου ή κατά κόσμον Ρένα Ντορ [βίντεο]
de Facto
26/11/2023 | 13:25

Κατά τη Στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου συμμετείχε στους εορτασμούς της επετείου επικράτησης του Πραξικοπήματος στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Κεφαλονίτικο αίμα κυλούσε στις φλέβες της Ειρήνης Γιαννάτου ή κατά κόσμον Ρένα Ντορ, ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Πριν από 23 χρόνια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 χρόνων και όλοι μας θα την θυμόμαστε για την ωραία φωνή και την κλίση στο χορό. Το εγκεφαλικό που υπέστη το 1999 ήταν βαρύ, με αποτέλεσμα να μείνει σε νοσοκομείο για το υπόλοιπο της ζωής της.

Η Ρένα Ντορ γίνεται κορυφαίο όνομα
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1917 και οι γονείς της έκαναν συνολικά 10 παιδιά, εκ των οποίων επέζησαν τα τέσσερα. Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της το χάρισε ο δημοσιογράφος, Αχιλλέας Μαμάκης και μ’ αυτό πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του 1930 σε μουσικές κωμωδίες. Την επόμενη δεκαετία γίνεται κορυφαίο όνομα, ενώ το 1950 θα συζήσει με τον Αλέκο Λειβαδίτη, όμως, δεν έκανε παιδιά.

Το 1997 της απονεμήθηκε το βραβείο «Παναθήναια» του «Θεατρικού Μουσείου»
Κατά τη Στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου συμμετείχε στους εορτασμούς της επετείου επικράτησης του Πραξικοπήματος στο Παναθηναϊκό Στάδιο μαζί με άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές. Τελευταία της εμφάνιση ήταν το 1978 στο θέατρο «Μινώα» με την επιθεώρηση του Ν. Ελευθερίου Τι Κωστάκης, τι Αντρίκος, τα πληρώνει ο λαουτζίκος.

Το 1997 της απονεμήθηκε το βραβείο «Παναθήναια» του «Θεατρικού Μουσείου» για τη συνολική της προσφορά στο χώρο της επιθεώρησης.

Πηγή: kefaloniatimes.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer