Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά,Καλή Χρονιά,με ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία
2013 Ευχές……
Πολιτική
03/01/2013 | 11:49

Τέλος του 2012 και αρχή του νέου χρόνου με 2013 ευχές και τρία μνημόνια κληρονομιά από τον προηγούμενο χρόνο.Λέτε οι ευχές όλων μας να ανατρέψουν τα τρία μνημόνια και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα;;Μακάρι και το εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Όμως το βάρος που κληρονομήσαμε είναι πολύ βαρύ. Απαιτείται τεράστια προσπάθεια να το σηκώσουμε και,εκτιμώ ότι εάν μείνουμε μόνο στις ευχές το βάρος αυτό θα γίνει ακόμα πιο βαρύ και ασήκωτο. Τόσα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα πάρθηκαν σε κάθε μνημόνιο για να αποτρέψει ένα καινούργιο μα τίποτα δεν κατόρθωσαν. Το πρώτο έφερε το δεύτερο,το δεύτερο το τρίτο και…..ελπίζω να μείνουμε εδώ. Δανειακές συμβάσεις υπογράφτηκαν,δάνεια πάρθηκαν,το χρέος μας αυξήσαμε και το αποτέλεσμα; Από τους νεόπλουτους πέσαμε στους νεόπτωχους,στους νεοάστεγους,στους άνεργους και δυστυχώς δεν σταματήσαμε εκεί. Πολλοί συμπατριώτες μας, μη ”αντέχοντας” τα δυσβάστακτα μέτρα και μπροστά στην καταστροφή αλλά και στο χάσιμο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας έδωσαν τέρμα στη ζωή τους ή προσπάθησαν να προβούν σε αυτή την αποτρόπαια  πράξη.

Πολλά ακούμε και διαβάζουμε ,τα ποιος  ”έφαγε”,τα ποιος ”’έσβηνε” κλπ…. Μα μη μείνουμε μόνο σε αυτά.Και βέβαια πρέπει και επιβάλλεται να αποδοθεί η δικαιοσύνη και δεν είναι μόνο θέμα αρχής, αλλά είναι και θέμα ηθικής τάξης,μα το μείζον πρόβλημα είναι να ξαναρχίσουμε να ζούμε,να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε,γιατί εάν μείνουμε έτσι απαθείς και να ικανοποιούμαστε μόνο με τα διάφορα δημοσιεύματα τίποτα δεν θα κερδίσουμε.

Διαβάζω 48 δόσεις οι εξοφλήσεις χρεών προς το δημόσιο. Διακανονισμό στα ασφαλιστικά μας ταμεία, διακανονισμό και στα δάνεια.Και στο κάτω κάτω τι θα κερδίσουμε; Θα πληρώνουμε τους διακανονισμούς ή  τις κανονικές δόσεις για το ΙΚΑ,για τον ΟΑΕΕ ,για το νέο φόρο που θα μας προλάβει και για το χαράτσι;Και μετά ξανά διακανονισμό;Από που όλα αυτά θα πληρωθούν;Μα δεν υπάρχει ούτε ”ψίχουλο”.

Ας αφυπνιστούμε λοιπόν και ας φορέσουμε την ”πανοπλία” μας και ας ”οπλιστούμε” με πίστη,με θέληση υπομονή και επιμονή.Πρέπει και οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας, μια υγιή κοινωνία με σωστές και στέρεες βάσεις για να κτίσουν το δικό τους μέλλον και το μέλλον της Πατρίδας μας που μερικοί το αγνόησαν και εξακολουθούν να το αγνοούν…..

Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά,Καλή Χρονιά,με ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία  και αισιοδοξώ ότι οι Ευχές όλων μας θα αποτελέσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για να ”κατακτήσουμε” τη δική μας σωτηρία ,αλλά και ένα λαμπρό μέλλον για την Ελλάδας μας και τα παιδιά μας……

 

Σωτήρης Διον.Σάρλος

Αξκός Σ.Ξ ε.α

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer