Ο 2ος δρόμος «Θηναίας Γης» λοιπόν πέρασε στην πλούσια «αθλητική» ιστορία του τόπου ως ένας αγώνας για δρομείς όλων των ηλικιών
2ος δρόμος Θηναίας Γης, θέαμα και παράδειγμα προς μίμηση από όλους! (βίντεο)
Αθλητισμός
03/08/2015 | 16:19

Ρεπορτάζ // Γιάννα Κουλουμπή

Είναι ζήτημα τιμής πια για τους κατοίκους της περιοχής η επιτυχημένη διοργάνωση του δρόμου «Θηναίας Γης» και αποδείχτηκε περίτρανα χθες το απόγευμα, αφού η επιτυχία του αγώνα και των παράλληλων εκδηλώσεων ήταν τεράστια και φυσικά αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, παρά τις δυσκολίες που διανύουμε.
Ο 2ος δρόμος «Θηναίας Γης» λοιπόν πέρασε στην πλούσια «αθλητική» ιστορία του τόπου ως ένας αγώνας για δρομείς όλων των ηλικιών, με την διεξαγωγή παράλληλων αθλημάτων σφαιροβολίας και διελκυστίνδας για γέρα νεύρα, αλλά και πλούσιο μπουφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα από τις νοικοκυρές του Αγκώνα και των γύρω χωριών.
Η βασική διαδρομή ήταν 7, 1 χιλιόμετρα για δρομείς από 14 έως 60 + ετών, ενώ διεξήχθησαν και μικρότερες διαδρομές για παιδιά από 5 έως 13 ετών. Η μεγάλη διαδρομή ήταν ξεχωριστή, καθώς η θέα ήταν υπέροχη και οι ειδικά οι δρομείς που συμμετείχαν για πρώτη φορά είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ιδίοις όμμασι το φυσικό κάλλος της άνω Θηναίας Γης.
Εκείνος που πρώτος διένυσε τα 7,1 χιλιόμετρα( εκκίνηση από την εκκλησία της Παναγίας του Αγκώνα, πέρασμα από την εκκλησία στα Καρδακάτα και επιστροφή στον Αγκώνα) ήταν ο Γεράσιμος Γρίβας σε μόλις 27 λεπτά, ενώ ακολούθησαν ο Θωμάς Δρακόπουλος και ο Γιώργος Μπενάτος. Πρώτη γυναίκα ήταν η Ελένη Μαυριδοπούλου και ακολούθησαν οι Ανδριάννα Βασιλάτου και Βάνια Σαμόλη. Αναμνηστικά δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες, γύρω στους 160 συνολικά, καθώς και στα παιδιά που συμμετείχαν είτε στις μικρές διαδρομές είτε στα αθλήματα σφαίρας και διελκυστίνδας.
Τον 2ο δρόμο «Θηναίας Γης» χαιρέτισαν, από πλευράς δημοτικής αρχής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγής Βανδώρος. Φυσικά το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγκώνα Σπύρος Τουμασάτος.
Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στα άτομα της γραμματείας που ανέλαβαν το δύσκολο έργο των εγγραφών και της έκδοσης των τελικών αποτελεσμάτων, στους εθελοντές κατοίκους που βοήθησαν στην όλη οργάνωση και ειδικά στην εξυπηρέτηση του κόσμο που βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, καθώς και στους γυμναστές που ανέλαβαν τις χρονομετρήσεις των αθλητών.
Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη που έμεινε μέχρι το τέλος, ενώ έδωσε το καλό παράδειγμα στους μικρότερους λαμβάνοντας μέρος τόσο στη σφαιροβολία όσο και στην διελκυστίνδα. Επίσης, στον γυμναστή Διονύση Μεταξά, που ανέλαβε εξ ολοκλήρου την οργάνωση και διεξαγωγή της σφαιροβολίας και της διελκυστίνδας.
Πολλά μπράβο τέλος στον πρόεδρο της κοινότητας του Αγκώνα Σπύρο Τουμασάτο, που έχει καταφέρει, σε συνεργασία με τους κατοίκους, παρά τα προβλήματα, να αλλάξει την εικόνα του χωριού.
ΥΓ) Η ιδιωτική πρωτοβουλία στον Αγκώνα έχει πετύχει κυριολεκτικά θαύματα. Οι καθαρισμοί του χωριού, ο καλλωπισμός της εκκλησίας και η γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά, ώστε να προβληθεί η περιοχή είναι παραδείγματα προς μίμηση από όλους!
2osThinaisGis-1

2osThinaisGis-2

2osThinaisGis-3

2osThinaisGis-4

2osThinaisGis-5

2osThinaisGis-6

2osThinaisGis-7

2osThinaisGis-8

2osThinaisGis-9

2osThinaisGis-10

2osThinaisGis-11

2osThinaisGis-12

2osThinaisGis-13

2osThinaisGis-14

2osThinaisGis-15

2osThinaisGis-16

2osThinaisGis-17

2osThinaisGis-18

2osThinaisGis-19

2osThinaisGis-20

2osThinaisGis-21

2osThinaisGis-22

2osThinaisGis-23

2osThinaisGis-24

2osThinaisGis-25

2osThinaisGis-26

2osThinaisGis-27

2osThinaisGis-28

2osThinaisGis-29

2osThinaisGis-30

2osThinaisGis-32

2osThinaisGis-37

2osThinaisGis-38

2osThinaisGis-41

2osThinaisGis-45

2osThinaisGis-50

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer