1o Kefalonian TRATARISMA – Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Κεφαλονιάς στον Θαλασσόμυλο, Αργοστόλι
Μια γιορτή της γαστρονομίας και του κρασιού της Κεφαλονιάς θα λάβει χώρα στο 1o Kefalonian TRATARISMA – Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Κεφαλονιάς που διοργανώνει ο Δήμος Αργοστολίου στις 15 Ιουνίου!
Παραγωγοί και οινοποιοί της Κεφαλονιάς θα είναι συγκεντρωμένοι το Σάββατο, 15 Ιουνίου, 20:00-23:00 στον Θαλασσόμυλο στο Αργοστόλι, όπου θα δειγματίζουν τα προϊόντα τους και θα συνομιλούν με τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Παράλληλα, στο Live Cooking Stage θα μαγειρεύουν οι γνωστοί και καταξιωμένοι μάγειρες, Κυριάκος Μελάς, Δημήτρης Παπαζυμούρης και Κωστής Κωστάκης, με έμπνευση από την Κεφαλονιά, σεβόμενοι πάντα την ποιότητα και την παράδοση, και με προϊόντα από το νησί.
Το Kefalonian TRATARISMA έχει ως στόχο να προβάλει ποιοτικά και στοχευμένα την γαστρονομική και οινική κουλτούρα και ιστορία του νησιού, μέσα από την ανάδειξη των προϊόντων που παράγονται στο νησί, την αξιοποίηση τους, και την παρουσίαση πιάτων που σέβονται τα προϊόντα και την παράδοση του νησιού.
Πρόγραμμα LIVE Μαγειρικής
Κωστής Κωστάκης, θα φτιάξει Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα με τις συμβουλές του κ. Κώστα Μαρκάτου. Με την Ιωάννα Χαλίκια, 20:30.
Δημήτρης Παπαζυμούρης μας φτιάχνει κάτι διαφορετικό με την σάλτσα λαγωτό.
Με τον Γεράσιμο Στεφανάτο, 21:10.
Κυριάκος Μελάς μας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πιάτο με μπακαλιάρο.
Με τον Γιώργο Αντωνέλλο, 21:50.
Ο Χριστόφορος Γερασιμάτος μας φτιάχνει cocktail με ροζέ Μαυροδάφνη, 22:30.
Σας περιμένουμε όλους στον Θαλασσόμυλο, στις 15 Ιουνίου για να γιορτάσουμε μαζί τη γαστρονομία της Κεφαλονιάς!
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Διοργάνωση: Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου σε συνεργασία με την Γαστρονομική Κοινότητα Κεφαλονιάς.
Επιμέλεια φεστιβάλ: Antheia Kotsi Communications
Με την υποστήριξη του Συλλόγου Τυροκόμων Κεφαλονιάς και του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς.