Δυστυχώς κάποιοι εμμένουν να ξεχνούν ότι τη δημοκρατία μας, την ελευθερία καθώς και τις Ευρωπαϊκές συνθήκες ζωής μας, τις οφείλουμε πρώτα στους ήρωες του 1821 που μας έσωσαν από τον Οθωμανικό ζυγό και έπειτα σε άλλους κοινωνικούς αγώνες!
190 χρόνια πέρασαν από την Ελληνική επανάσταση
Κοινωνία
25/03/2011 | 09:16

vallianatos*Του Τάσου Βαλλιανάτου

190 χρόνια πέρασαν από την Ελληνική επανάσταση την οποία τιμούμε αυτές τις μέρες!

Δυστυχώς κάποιοι εμμένουν να ξεχνούν ότι  τη δημοκρατία μας, την ελευθερία  καθώς και τις  Ευρωπαϊκές συνθήκες ζωής μας ,τις οφείλουμε πρώτα στους ήρωες του 1821 που μας έσωσαν από τον Οθωμανικό ζυγό και έπειτα σε άλλους κοινωνικούς αγώνες!

 Δυστυχώς επίσης, κάποιοι κύκλοι “Αμερικανοσπουδαγμένων” ιστορικών και καναλαρχών θέλουν να δικάσουν τον Κολοκοτρώνη για δεύτερη φορά και να κλονίσουν, όπως οι ίδιοι λένε, τους “εθνικούς μας μύθους”..

Ο γνωστός καθηγητής κ. Βερέμης ξεκίνησε την παρουσίαση της εκπομπής του με τον λαθεμένο τίτλο “1821 η γέννηση ενός έθνους” αντί του “η γέννηση ενός έθνους κράτους” όπως θα ήταν σωστό.

Προφανώς ο κ. Βερέμης μπέρδεψε την Ελληνική επανάσταση με την Αμερικανική…

 Στην Αμερικανική Επανάσταση είχαμε πράγματι τη γέννηση ενός “έθνους”, χρησιμοποιώντας τον όρο καταχρηστικά..

Αλήθεια, τι ενοχλεί ακόμα και σήμερα η ιστορική συνέχεια του λαού μας και το πρόσωπο του ίδιου του ήρωα μας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη;

Για τον γέρο του Μωριά η απάντηση είναι ίσως πιο εύκολη..

Ποτέ κάποιοι δε συγχώρησαν τη φράση του, “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”.

 Πραγματικά ,η φράση αυτή θα είναι το κόκκινο πανί στους εσαεί προδότες και θα ταράζει τη διαχρονική φιγούρα του δωσίλογου από τον καιρό του Εφιάλτη, του Νενέκου έως τους κουκουλοφόρους την περίοδο της “πρώτης” Γερμανικής κατοχής!

 Θα μπορούσαμε συνεπώς να δικαιολογήσουμε το μίσος κάποιων “διανοουμένων” στο πρόσωπο του Έλληνα αρχιστράτηγου.

Πιστεύω στον αντίποδα αυτής της λογικής κινείται η εκπομπή στην ΕΤ3,κάθε Κυριακή μεσημέρι, του γνωστού παρουσιαστή εκπομπών μαγειρικής κ. Ηλία Μαμαλάκη.

 Ο κ. Μαμαλάκης παρουσιάζει μία εκπομπή κόσμημα για την Ελληνική τηλεόραση με άψογη παρουσίαση και ιστορική τεκμηρίωση!

 Πραγματικά του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, κυρίως γιατί δίνει ένα μάθημα ιστορίας στις λαμπρές ακαδημαϊκές “τηλεπερσόνες”.

Ίσως θα έπρεπε άλλοι να διδάσκουν και άλλοι να μαγειρεύουν στη χώρα μας!

 Σε πείσμα των καιρών ας μεθούμε   πάντα με το αθάνατο κρασί του `21 όπως γράφει ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς και η μνήμη των ηρώων μας, να μας εμψυχώνει σε κάθε δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας!

* Ο Τάσος Βαλλιανάτος είναι Νομικός

τ. Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer