Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019
18ο Επιστημονικό Συμπόσιο του ΙΚΙ στο Αργοστόλι
Κοινωνία
03/08/2019 | 09:55

Oπως έχει ήδη προαναγγελθεί με το μήνυμά μας στην παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος (5-6-2019) το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ)  μαζί με  το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίαςδιοργανώνουν το 18οεπιστημονικό συμπόσιο, με θέμα: 

Κρίσεις, Κίνδυνοι, Καταστροφές στην εποχή της κλιματικής αλλαγής:

Η νέα Κανονικότητα

 

Το Συμπόσιο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ), την ενίσχυση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την οργανωτική και υλικοτεχνική στήριξη της ΚΕΔΗΚΕ και της ΠΙΝ-ΠΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης. Στο Συμπόσιο συμμετέχουν με ομιλίες και εισηγήσεις καθηγητές, ερευνητές και στελέχη της διοίκησης και αυτοδιοίκησης.

Το Συμπόσιο θα  πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου2019 στο Αργοστόλιτης Κεφαλονιάς,  στο δημοτικό θέατρο Κέφαλος, από τις  9.00π.μ. μέχρι τις 8.30 μ.μ.

 

Το θέμα του συμποσίου είναι εξαιρετικά κρίσιμο και επίκαιρο σε διεθνές και εθνικό επίπεδο  αλλά και ιδιαίτερα σημαντικό για τα νησιά μας.  Είναι φανερό ότι για το ζήτημα αυτό, η  ενημέρωση, ο προβληματισμός, η ευαισθητοποίηση και τελικά η κινητοποίηση όλων είναι αναγκαία προϋπόθεση για την  αντιμετώπισή του.

Ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν είναι μεταξύ άλλων:

Το θεσμικό πλαίσιο για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, Σχεδιασμός για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στα Ιόνια Νησιά, Ακραία υδρολογικά φαινόμενα, Δασικές πυρκαγιές στο νησιωτικό χώρο, Κλιματική Αλλαγή και θαλάσσιες μεταφορές, Ο ρόλος του κράτους  στην αποκατάσταση καταστροφών, Η σημασία του εθελοντισμού  και ο ρόλος της εκπαίδευσης.

 

Το Συνοπτικό πρόγραμμα  έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 31-8-2019 πρωϊ – απόγευμα :

Έναρξη συμποσίου- παρουσιάσεις εισηγήσεων- Συζήτηση

ΚΥΡΙΑΚΗ   1-9- 2019  πρωϊ: 

Περιήγηση  των εισηγητών σε ενδιαφέροντα μέρη  της περιοχής.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμποσίου θα ανακοινωθεί  προσεχώς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer