Φτιάξτε υπέροχες τηγανίτες με γεύση πίτσας ή πειραματιστείτε σε άλλες αλμυρές ή γλυκές εκδοχές
Tηγανίτες με γεύση πίτσας
Μαγειρική
23/11/2015 | 14:35
Φτιάξτε υπέροχες τηγανίτες με γεύση πίτσας ή πειραματιστείτε σε άλλες αλμυρές ή γλυκές εκδοχές.
Υλικά συνταγής:
1 πακέτο ζύμη για πίτσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη λίγη κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτα για πίτσα
2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
λάδι για τηγάνισμα
λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλου
Παραλλαγές:
Μαλακή φέτα
Άλειμμα πραλίνας
Σταγόνες σοκολάτας
Μαρμελάδα
Εκτέλεση:
- Ξεπαγώνουμε τη ζύμη για πίτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε σε μπολ το λάδι την ρίγανη το σκόρδο και λίγο αλάτι. Τα ανακατεύουμε.
- Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε την ζύμη πίτσας. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε λίγο το φύλλο να γίνει πιο λεπτό.
- Αλείφουμε με το μίγμα ελαιολάδου. Κόβουμε την μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε τις φέτες μοτσαρέλα στη ζύμη αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
- Ανοίγουμε λίγο και το δεύτερο φύλλο ζύμης με τον πλάστη, πασπαλίζοντας αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.
- Σκεπάζουμε τα υλικά με την ζύμη πίτσας. Πατάμε λίγο με τον πλάστη τα δυο γεμισμένα φύλλα. Με κου-πάτ μικρό κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια ζύμης γεμισμένα με μοτσαρέλα. Με πιρούνι πατάμε καλά περιμετρικά σφραγίζοντας το τυρί ανάμεσα στα δυο κομμάτια ζύμης.
- Σε αντικολλητικό καυτό τηγάνι βάζουμε την πίτσα. Και με βρεγμένα δάχτυλα πιέζουμε λίγο την επιφάνεια. Αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά και αναποδογυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ