Μέσα σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας για τη νέα γενιά της Κεφαλονιάς που παρέλασε, κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου και στο Ληξούρι.
Πλήθος κόσμου στην μαθητική παρέλαση στο Ληξούρι
Δημοφιλή
28/10/2015 | 16:15

Ρεπορτάζ // Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Μέσα σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας για τη νέα γενιά της Κεφαλονιάς που παρέλασε, κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου και στο Ληξούρι. Μοναδικό μελανό σημείο των εκδηλώσεων, ήταν το μήνυμα ορισμένων ανεγκέφαλων στην είσοδο του Ιερού Ναού του Παντοκράτορα, που έγραφε: “Δόξα τα λευτά. Εχουμε Θεό!”, το οποίο καλύφθηκε αμέσως με χαλιά (!) από τους υπεύθυνους της εκκλησίας.

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκίνησε με τη Δοξολογία στον Παντοκράτορα και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων. parelash_lhxouri (4) parelash_lhxouri (20)

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο μπροστά από την εκκλησία του Παντοκράτορα, με την Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης στην πρώτη γραμμή και τους μαθητές των σχολείων της περιοχής να ακολουθούν. Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που παρέλασαν ακόμα τα μέλη της Ένωσης Προστασίας και Ισότητας των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία “Υπερίων”, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Μετά την παρέλαση, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Χωροπούλα”.
parelash_lhxouri (33)
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη σημερινή παρέλαση στο Ληξούρι. Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία πατριώτες.
parelash_lhxouri parelash_lhxouri (2) parelash_lhxouri (3) parelash_lhxouri (5) parelash_lhxouri (6) parelash_lhxouri (7) parelash_lhxouri (8) parelash_lhxouri (9) parelash_lhxouri (10) parelash_lhxouri (11) parelash_lhxouri (12) parelash_lhxouri (13) parelash_lhxouri (14) parelash_lhxouri (15) parelash_lhxouri (16) parelash_lhxouri (17) parelash_lhxouri (18) parelash_lhxouri (19) parelash_lhxouri (21) parelash_lhxouri (22) parelash_lhxouri (23) parelash_lhxouri (24) parelash_lhxouri (26) parelash_lhxouri (27) parelash_lhxouri (28) parelash_lhxouri (29) parelash_lhxouri (30) parelash_lhxouri (31) parelash_lhxouri (32)
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer