Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 12 αλλαγές που έχουν σημασία έτσι ώστε η κυβέρνηση να είναι "πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική στο έργο της"
Ανασχηματισμός: Ποιοι θα μπουν στην κυβέρνηση και ποιοι είναι αμετακίνητοι
Πολιτική
17/07/2015 | 07:21

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο όχι για ένα σαρωτικό ανασχηματισμό αλλά για 12 αλλαγές που έχουν σημασία έτσι ώστε η κυβέρνηση να είναι “πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική στο έργο της”, όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

 

Πλέον μένουν λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, που πιθανότατα θα είχε γίνει ήδη,  αν δεν είχαν ξεσπάσει οι πυρκαγιές σε Υμηττό και Λακωνία.

Ο πρωθυπουργός προχωρά σε αλλαγές με βασικό στόχο να ολοκληρωθεί η συμφωνία και παρότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση μειοψηφίας, θέλει να δείξει όπως λένε οι συνεργάτες του ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στο έργο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής:

*Ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι πιθανό να πάρει τη θέση του Νίκου Βούτση στο υπουργείο Εσωτερικών, με την προϋπόθεση ότι ο κ. Βούτσης θα μετακινηθεί στη Βουλή στη θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

*Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Κωνσταντοπούλου  δέχεται έντονες πιέσεις τις τελευταίες ώρες για να αποχωρήσει, καθώς υπάρχουν πολλές αντιδράσεις στο πρόσωπό της από τα υπόλοιπα κόμματα και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

*Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Όλγα Γεροβασίλη υπουργοποιείται και ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που αναμένεται να μετακινηθεί σε οικονομικό υπουργείο υπό τον Ευκλ. Τσακαλώτο ή τον Γ. Σταθάκη.

*Ο Γιώργος Βαρεμένος φαίνεται να παίρνει τη θέση του Κώστα Ήσυχο ως Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, ενώ ήταν ήδη Τομεάρχης Άμυνας.

*Ο Γιάννης Πανούσης παραμένει και ενδέχεται να αναλάβει τις ευθύνες μεταναστευτικής πολιτικής που είχε ως τώρα η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

*Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα μετακινηθεί στο υπουργείο Εργασίας και ερωτηματικό μένει που θα μετακινηθεί ο Πάνος Σκουρλέτης.

*Το όνομα του καθηγητή Χαράλαμπου Γκότση “παίζει” για μια θέση στο οικονομικό επιτελείο, ενδεχομένως ως αντικαταστάτης της Νάντιας Βαλαβάνη.

*Ο Γιάννης Αμανατίδης ακούγεται ότι θα βρεθεί στο υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων.

*Αμετακίνητοι παραμένουν οι Σταθάκης, Κουρουμπλής, Πανούσης, Καμμένος και Αντωνοπούλου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer