Πλήρης εγκατάλειψη των μνημείων
154 χρόνια από την Ένωση, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως εγκαταλελειμμένοι [εικόνες]
Κοινωνία
22/05/2018 | 10:21

Η μαθητιώσα νεολαία της Παλικης καθοδηγούμενη από τους δάσκαλους της τίμησε για μια ακόμη χρονιά  τους Ριζοσπάστες, παίρνοντας μέρος στην δοξολογία, ακούγοντας  το μήνυμα των Ριζοσπαστών μέσα από τον πανηγυρικό και καταθέτοντας στεφάνια στις προτομές τους στην πλατεία Ριζοσπαστών στο Ληξουρι που ο Δήμος Ληξουρίου φρόντισε από χρόνια να διαμορφώσει προς τιμήν τους.

Την ιδία στιγμή με την φροντίδα του Δήμαρχου και της Δημοτικής Αρχής τέσσερα χρόνια μετά τους σεισμούς το μνημείο του Ληξουριωτη Ριζοσπάστη και κορυφαίου πολίτικου Γεωργίου Τυπάλδου Ιακωβατου, του Γιωργανταρα, παραμένει άθλιο και εγκαταλελειμμένο ερείπιο,  μαύρο παράδειγμα αδιαφορίας και εγκατάλειψης  για την νεολαία και τον λαό της Παλικής  αλλα και της Κεφαλλονιάς

Και μάλιστα σε εποχές κρίσιμες για το Έθνος και την Πατρίδα.

Είναι η ίδια εγκατάλειψη που έχει επιφυλάξει τέσσερα  χρόνια ο Δήμαρχος και η παρέα του στην Παλικη.

Και σαν να μην έφθανε η προκλητική εγκατάλειψη του μνημείου του Ριζοσπάστη Γιωργαντάρα και της οικογένειας του από την Δημοτική Αρχή,  το μόνο που απασχόλησε τον Δήμαρχο αλλά και τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ στον εφετεινο εορτασμό, ήταν αν η παρέλαση στο Αργοστόλι θα γίνει στην παραλία όπως είχε ορίσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ Π. Δρακουλογκωνας,  μετά από καθολικό αίτημα των εκπρόσωπων των δάσκαλων και των συλλόγων γονέων, ή  στην πλατεία που μόνο εκείνοι ήθελαν για  λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν!

Και μάλιστα απαίτησαν την ικανοποίηση του  καπρίτσιου τους με  απειλές προς τον αντιπεριφερειάρχη ότι δεν θα παραστούν στην παρέλαση και δεν θα διαθέσουν την Φιλαρμονική.

Αν είναι δυνατόν!

Ποσώς ενδιαφέρει την κοινωνία η παρουσία σας Κυριοι!

Δεν προσέρχεστε στην παρέλαση για να σας χαιρετίσουμε αλλα είναι επιβεβλημένο καθήκον σας προς την νεολαία και το λαό.

Αν δεν αντιλαμβάνεστε ότι οφείλετε να είσθε παρόντες να μην παραστείτε εφ όσον δεν θέλετε.

Και η φιλαρμονική δεν είναι του πατέρα σας για να απαγορεύσετε την συμμετοχή της στην παρέλαση.

Οι κοινωνικοί και εθνικοί αγώνες των Ριζοσπαστών  αποτελούν πολύτιμη εθνική παρακαταθήκη για μας, τα παιδιά  μας και τα εγγόνια μας και πρέπει να τους  περιφρουρούμε, να τους τιμούμε, να τους διαιωνίζουμε,  και να μην τους  ευτελίζουμε.

Κακώς ο αντιπεριφερειαρχης υπέκυψε στις ορέξεις σας

Κατεβείτε λοιπόν από την εξέδρα αναλάβετε  τις ευθύνες σας και δώστε το παράδειγμα αν μπορείτε.

Βεβαίως η θέση κάτω από την εξέδρα δεν νομιμοποιεί την αδιαφορία και την εγκατάλειψη εκ μέρους της Βουλευτού  και της κυβέρνησης της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης,  σπιτιού των Ιακωβατων, που δωρίστηκε στο κράτος και στεγάζει την Δημόσια κεντρική Βιβλιοθήκη της Κεφαλλονιας.

Από το 2015 τρεις υπουργοί παιδείες ο κ Πελεγρίνης, ο κ Φίλης και ο κ Γαβρόγλου και η ίδια Βουλευτής  όχι μόνο δεν έχουν κατορθώσει να εκπονήσουν  την μελέτη επισκευής της Ιακωβατείου αλλά εγκατέλειψαν με την συνδρομή του Δήμου και την αντιστήριξη του κτιρίου.

Τον λαό κυρία Βουλευτής τον τιμούμε με έργα και η παρουσία σας κάτω από την εξέδρα δεν σηματοδοτεί αλλά και δεν προσφέρει τίποτε πλέον.

Σήμερα ημέρα τιμής και μνήμης των Ριζοσπαστών το εγκαταλελειμμένο ερείπιο της Ιακωβατείου αποτελεί δικό σας έλλειμμα τεχνικό, κοινωνικό, εθνικό.

 

Ληξουρι 21η Μαΐου 2018

Βασίλης Γρ. Ρουχωτας

τέως Δήμαρχος Παλικής

Δημοτικός Σύμβουλος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer