13 Ιανουαρίου 1968: Μία πρωτοφανής χιονόπτωση στο Ληξούρι
de Facto
13/01/2023 | 08:30

Είναι Γενάρης του 1968 όταν χιόνισε στο Ληξούρι περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Και το χιόνι κράτησε 2-3 μέρες όπως λέμε πρωτοφανές γεγονός, που έδωσε αφορμή για πολλά παιγνίδια. Πρώτη μέρα που χιονίζει προτελευταία τάξη του Λυκείου, μία ομάδα συμμαθητών φωτογραφίζεται παίζοντας στα χιόνια ενώ φεύγουν από το Πετρίτσειο.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μπροστά στο φωτογραφείο του Μπάμπη Σολωμού εκεί που ήταν πριν από λίγους μήνες το φωτογραφειο του γαμπρού του Γιάννη Σούλη. Φωτογράφος φυσικά ο Μπάμπης Σολωμός. Ποιοί είναι λοιπόν οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες;
Από αριστερά προς τα δεξιά Μεμούλα Ραυτοπούλου (κόρη του κουρέα), αμέσως μετά με το άσπρο, η Αννα Μαρκέτου-Κυριακάτου (αδελφή του Μπάμπη και της Ζίνας), στην συνέχεια Μαίρη Τάντη (κόρη του Παύλου, Δια(μαντίνα) Βώρου (του Παναγή) με το χέρι σηκωμένο, Γιάννης Αντωνάτος αργότερα καθηγητής στο Πετρίτσειο, Ελένη Κοντογιαννάτου (οδοντίατρος) έτοιμη να εξαπολύσει επίθεση, Χρίστος Παππάς (ο πάτερας του ήταν Αγρονόμος στο Ληξούρι, Παναγής Κουτουφάς και αμέσως μετά Νίκος Κουταβάς (του Λευτέρη). Στο βάθος αριστερά φαίνεται στη Βρύση, το Καφενείο του Νικόλα Σαβράμη (Μπελαμί) και δεξιά το προποτζίδικο του Αποστόλη Μουρελάτου. Το Φολκσβάγκεν που βλέπετε πίσω μας είναι του γιατρού Μίμη Λαδά, (πατέρα των γιατρών Σπύρου και Γιάννη) που έμενε εκεί ακριβώς.

Το κείμενο και η σπάνια φωτογραφία είναι από τη σελίδα του facebook “Ληξούρι, μικρές ιστορίες”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer