Θα δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους ,συνταξιούχους και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
Την Τρίτη του Πάσχα οι αιτήσεις για το κοινωνικό επίδομα
Κοινωνία
15/04/2014 | 11:15

Την Τρίτη του Πάσχα οι αιτήσεις για το κοινωνικό επίδομα απο το πλεόνασμα Με πιθανότερη ημέρα την Τρίτη του Πάσχα 22/4 θα ανοίξουν οι αιτήσεις στο taxisnet για το κοινωνικό επίδομα από το μέρισμα του πλεονάσματος που θα δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους ,συνταξιούχους και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr πιθανή ημέρα που θα προβλέπει η υπουργική απόφαση για τις αιτήσεις που θα αφορούν το κοινωνικό επίδομα από το πλεόνασμα είναι αυτή της Τρίτης του Πάσχα ώστε να προλάβουν οι δικαιούχοι μέσα σε δύο εβδομάδες να τις έχουν κάνει. Η υπουργική απόφαση με τα αναλυτικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θα εκδοθεί την Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη .

Η εν λόγω απόφαση του υπουργείου Εργασίας ουσιαστικά θα προβλέπει τα αναλυτικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί στις συσκέψεις της επιτροπής που έχει αναλάβει το έργο για το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι ώστε να χρήματα αυτά να πάνε πραγματικά σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη καθώς και τις προθεσμίες για τις αιτήσεις.

Τα ποσά για το κοινωνικό επίδομα από το μέρισμα
Άγαμος :500 ευρώ Οικογένεια χωρίς παιδί: 666,70 ευρώ
Οικογένεια με 1 παιδί: 750 ευρώ
Οικογένεια με 2 παιδιά: 833,30 ευρώ
Οικογένεια με 3 παιδιά: 916,60 ευρώ
Οικογένεια με 4 παιδιά :999,9 ευρώ

Ποιους αφορά το κοινωνικό επίδομα
α) χαμηλόμισθους
β) χαμηλοσυνταξιούχους
γ) υπερήλικες
δ) μακροχρόνια άνεργους
ε) ελεύθερους επαγγελματίες

Πρώτο και πιo σημαντικό κριτήριο είναι ο υπολογισμός του τεκμαρτού εισοδήματος και οχι του πραγματικού , κάτι που αναμένεται να “αφήσει” πολλούς πολίτες εκτός απο το κοινωνικό μέρισμα . Το εισόδημα αναφοράς ορίζεται ως το άθροισμα των συνολικών εισοδημάτων όλων των μελών του νοικοκυριού που χρησιμοποιείται στη δήλωση Α21 (συμπεριλαμβάνει τόσο πραγματικά όσο και τεκμαρτά εισοδήματα).

Ένας άγαμος θα έχει εισοδηματικό όριο τα 6.000 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος της οικογένειας προσαυξάνεται κατά 2000 ευρώ (για παράδειγμα η σύζυγος) .
Έτσι για ένα ζευγάρι το όριο φτάνει τα 8.000 ευρώ. Μία οικογένεια με ένα παιδί θα έχει εισοδηματικό όριο 9.000 ευρώ ενώ με δύο παιδιά όπως προαναφέραμε 10.000 ευρώ.

Στην περίπτωση των τριτέκνων θα καθορίζεται στα 11.000 ευρώ ενώ για τους πολύτεκνους στα 12.000. Το κοινωνικό επίδομα καθορίζεται σε 500 ευρώ ανά άτομο, το οποίο αυξάνεται σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά και θα καταβληθεί εφάπαξ εντός του Μαΐου.

Για τους μακροχρόνια άνεργους, που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, το Μάρτιο του 2014, ο ορισμός του εισοδήματος αναφοράς προκύπτει, όταν τα εισοδήματα του μακροχρόνια ανέργου από μισθούς και ημερομίσθια, μηδενιστούν.

Πέρα από τα εισοδηματικά όρια προβλέπεται και πλαφόν αξίας ακίνητης περιουσίας και συγκεκριμένα στις 125.000 ευρώ για άγαμο και στις 250.000 ευρώ για ζευγάρι, χωρίς προσαύξηση λόγω παιδιών και χωρίς να εξαιρείται η πρώτη κατοικία.

Τονίζεται ότι σε αντίθεση με το οικογενειακό επίδομα, δεν προβλέπεται απομείωση του επιδόματος για όσους έχουν υψηλότερο εισόδημα, κάτι που σημαίνει ότι όσοι υπερβαίνουν τον πήχη, έστω κατά μερικά ευρώ, θα χάνουν το επίδομα.

epidoma
Πηγή:dikaiologitika.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer