1202 κρούσματα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη μέσα στον Ιούλιο
Covid-19
14/07/2022 | 09:41

Καλπάζει εκτός ελέγχου ο COVID-19 στα νησιά μας με εκατοντάδες κρούσματα να καταγράφονται καθημερινά, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ατόμων τα οποία βγαίνουν θετικά με self test και ουδέποτε το δηλώνουν.
Μόνο τον Ιούλιο μέχρι τις 13 του μήνα έχουν καταγραφεί 1202 θετικά κρούσματα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα του νησιού μας.
Ευτυχώς, μέχρι στιγμής ο αυξημένος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν έχει μεταφραστεί σε νοσηλείες. Αν ωστόσο, τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται με τον τωρινό ρυθμό, τότε αναπόφευκτα θα πιεστεί το σύστημα υγείας του νησιού μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δυστυχώς, όπως μας καταγγέλλουν συμπολίτες μας πολλοί είναι εκείνοι που αν και θετικοί σπάνε την καραντίνα τους και κυκλοφορούν. Στα άτομα αυτά συμπεριλαμβάνονται και επαγγελματίες του νησιού μας που αψηφώντας την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια του κοινού και του προσωπικού τους πηγαίνουν στις επιχειρήσεις τους συμβάλλοντας στην περαιτέρω εξάπλωση.

Σίγουρα ο κόσμος έχει κουραστεί και επιθυμεί να διασκεδάσει και ούτως ή άλλως τα μέτρα έχουν χαλαρώσει. Κάποια όμως στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, όπως το να φοράμε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός και να μένουμε σε 5νθημερη καραντίνα όταν είμαστε θετικοί μπορούμε και οφείλουμε να τα τηρούμε.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer