Η βουλετής κρατάει δέσμιο το νησί
100 ημέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές η αβεβαιότητα σχετικά με το σπάσιμο του Δήμου είναι εγκληματική
04/02/2019 | 12:25

Στην Κεφαλονιά, όπως έχει δείξει η ιστορία, οι πολιτικοί μας και ιδιαίτερα οι βουλευτές μας ζύγιζαν πάντα το όφελος του τόπου σε συνάρτηση με τα εκλογικά οφέλη, δηλαδή τις ψήφους. Όλες οι πολιτικές αποφάσεις που έπαιρναν διαχρονικά ήταν το αποτέλεσμα αυτής της εξίσωσης. Η αναπτυξιακή πορεία της Κεφαλονιάς αλλά και οι επιζήμιες, πολλές φορές επιλογές, ήταν το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής εξίσωσης – από τη μία ο τόπος και από την άλλη η ψηφοθυρία.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα όμως…

Γιατί σήμερα παρακολουθούμε έντρομοι τις εγκληματικές μηχανορραφίες της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, της επί 6 χρόνια βουλευτή, η οποία 100 ημέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές δεν έχει αποφασίσει αν η Κεφαλονιά θα είναι ένας ή τρεις Δήμοι.

6 χρόνια βουλευτής η κ.α. Θεοπεφτάτου και 100 ημέρες πριν τις εκλογές κρατάει δέσμιο το νησί μας στην αβεβαιότητα, αφού χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο για το αύριο του νησιού μας και χωρίς καμμία απολύτως oικονομοτεχνική μελέτη για την λειτουργία των Δήμων, κρατάει κρυφό το σχέδιό της για το σπάσιμο των Δήμων.

Όπως αποκαλύπτει μάλιστα η εφημερίδα “Ροδιακή”, για ένα πολιτικό ρουσφέτι που έχει ζητήσει η κ.α. Θεοπεφτάτου, ο Δήμος Κεφαλονιάς παίζεται στα χάρτια τόσο ανεύθυνα, υπακούοντας στις άθλιες πολιτικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες, τους οποίους η βουλευτής δεν φαίνεται να τους λογαριάζει κατ’ ελάχιστο, θα πρέπει σε 100 ημέρες να αποφασίσουν για το ποια δημοτική παράταξη θα οδηγήσει το νησί μας την επόμενη ημέρα. Και εδώ προκύπτουν εξής προβλήματα τα οποία δείχνουν ποσο εγκληματική είναι η αβεβαιότητα σχετικά με τον αριθμό των Δήμων:

  • Πως θα λειτουργήσουν οι Δήμοι την επόμενη ημέρα χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το ποιες υπηρεσίες θα έχει ο κάθε Δήμος και ποια άτομα θα τους στελεχώσουν; Η κ.α. Θεοπεφτάτου και ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχουν συνηθίσει σε κωλοτούμπες της τελευταίας στιγμής, αλλά στους Δήμους δεν υπάρχει η πολυτέλεια της κωλοτούμπας αφού την επόμενη ημέρα, κάποιοι υπάλληλοι θα πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία τους ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.
  • Πως μπορεί μία Δημοτική παράταξη να σχεδιάσει το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στους Κεφαλονίτες, όταν δεν γνωρίζει σε ποιο Δήμο απευθύνεται; Με ποιο κριτήριο θα ψηφίσει ο Κεφαλονίτικος λαός, όταν οι ίδιοι οι υποψήφιοι δεν έχουν ιδέα σε ποιον απεθύνονται;
  • Πως μπορούν να σχηματιστούν οι Δημοτικές παρατάξεις και να στελεχωθούν από τα άτομα που την επόμενη ημέρα θα πρέπει να εργασθούν για την Κεφαλονιά, όταν δεν έχουν καμμία ιδέα για το ποιοι θα είναι οι Δήμοι;
  • Αυτή τη στιγμή στην Κεφαλονιά γίνονται δεκάδες έργα, κάτι που σημαίνει ότι η Δημοτική παράταξη, η όποια Δημοτική παράταξη εργάζεται με σχέδιο, προγραμματισμό και υπευθυνότητα. Οι Δημοτικές παρατάξεις που θα είναι υποψήφιες, θα πρέπει να παρουσίασουν το όραμά τους και το σχέδιο τους για την Κεφαλονιά. Πως θα γίνει αυτό.

Η κ.α. Θεοπεφτάτου οδηγεί μοιραία την Κεφαλονιά σε μία άνευ προηγουμένου περιπέτεια, αφού 100 ημέρες πριν τις εκλογές δεν υπάρχει τίποτε σίγουρο και για κανέναν, αλλά κυρίως για το νησί μας και το αύριό του.

Για πρώτη φορά στην πολιτική εξίσωση, πολίτης/εκλογές, ο πολίτης δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψιν και οι αποφάσεις έχουν μοναδικό κριτήριο τις πολιτικές σκοπιμότητες.

Για πρώτη φορά το αύριο της Κεφαλονιάς παίζεται στα χαρτιά για ένα πολιτικό ρουσφέτι.

Η κ.α. Θεοπεφτάτου θα μείνει στην Κεφαλονίτικη Ιστορία ως η χειρότερη βουλευτής τηςς Μεταπολίτευσης, για αυτά που δεν έκανε 6 χρόνια και για αυτά που έκανε λίγο πριν αποχωρήσει από το αξίωμά της.

 

Η Συντακτική Ομάδα του ekefalonia.gr