Η ακριβότερη ταινία του 20ό αιώνα
10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Τιτανικός”
de Facto
01/01/2022 | 18:23

O Τιτανικός ήταν η ακριβότερη ταινία που γυρίστηκε τον 20ό αιώνα, καθώς κόστισε 200 εκ. δολάρια.

Όσες σκηνές της ταινίας διαδραματίζονται το 1912 (δηλαδή όλη η ταινία, εκτός από τις σκηνές που διαδραματίζονται τη δεκαετία του ’90) διαρκούν 2 ώρες και 40 λεπτά, δηλαδή όσο χρονικό διάστημα χρειάστηκε ο Τιτανικός για να βυθιστεί. Επίσης, η σκηνή της σύγκρουσης με το παγόβουνο διαρκεί 37 δευτερόλεπτα, όσο λέγεται πως διήρκεσε και στην πραγματικότητα η σύγκρουση του κρουαζιερόπλοιου με το παγόβουνο που έστειλε στον υγρό τους τάφο 1500 επιβάτες.

O σκηνοθέτης James Cameron έκανε συνολικά 12 καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού. Κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάδυσης κατάφερε να πάρει όσα πλάνα χρειαζόταν, αλλά μόλις αναδύθηκε στην επιφάνεια, ξέσπασε σε κλάματα, καθώς διαπίστωσε το μέγεθος της τραγωδίας που είχε διαδραματιστεί πάνω σε αυτό το πλοίο μερικές δεκαετίες πριν.

Οι επιζώντες του ναυαγίου αποτέλεσαν την έμπνευση της παραγωγής για τη σύνθεση της ομάδας των κομπάρσων της ταινίας. Η σκηνή όπου δυο μικρά κορίτσια ανεβαίνουν πάνω στη σωσίβια λέμβο και ένας άντρας τους λέει “Είναι μόνο για λίγο”, συμπληρώνοντας στη συνέχεια “Κράτα το χέρι της μαμάς και να είσαι καλό κορίτσι” αποτελεί μαρτυρία της επιζήσασας Eva Hart – κι αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που της είπε ο πατέρας της πριν ξεκινήσει το ταξίδι της με τη σωσίβια λέμβο. Ο Cameron μίλησε με περίπου 150 επιζήσαντες και άντλησε στοιχεία από αυτούς ώστε να τα αξιοποιήσει στην ταινία.

 

 

Leonardo DiCaprio και Kate Winslet συμφώνησαν να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία πριν ακόμα ολοκληρωθεί το σενάριό της.

Η διάσημη σκηνή στην πρύμνη όπου η Rose φωνάζει “Πετάω, Jack” γυρίστηκε σε πραγματικές συνθήκες και δεν είναι αποτέλεσμα CGI.

Η φράση του Jack “Είμαι ο βασιλιάς του κόσμου” αποτελεί, όπως και πολλές άλλες ατάκες που ακούγονται στην ταινία, προϊόν αυτοσχεδιασμού.

Τα χέρια που φαίνονται να ζωγραφίζουν την Rose ανήκουν στο σκηνοθέτη James Cameron, ο οποίος είναι αριστερόχειρας και έτσι μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων επεξεργάστηκε τη σκηνή ώστε να φαίνεται πως τη ζωγραφίζει ο δεξιόχειρας Leonardo DiCaprio.

Πολλά μέλη του καστ, καθώς και τεχνικοί που συμμετείχαν στα γυρίσματα, αρρώστησαν εξαιτίας της παραμονής στο κρύο νερό για πολλές ώρες. Μάλιστα, τόσο ο Cameron, όσο και η Winslet, παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν καμία όρεξη να κάνουν γύρισμα τις ημέρες που έπρεπε να είναι μέσα στο νερό.

Ο James Cameron δεν ήθελε να ακούγεται στην ταινία κανένα τραγούδι, ούτε καν στους τίτλους τέλους. Ωστόσο, ο συνθέτης James Horner ήθελε να δώσει έναν ιδιαίτερο τόνο στο τέλος της ταινίας και έτσι κανόνισε μια μυστική συνάντηση με τον στιχουργό Will Jennings και την τραγουδίστρια Céline Dion κι έτσι προέκυψε το τραγούδι των τίτλων, My Heart Will Go On, που κέρδισε και το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer