Στην απόφαση να μην συντάξει κάποιο ψήφισμα αναφορικά με το "καυτό" θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων κατέληξε τελικά το Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ.
Δεν κατέληξε τελικά σε ψήφισμα η ΠΕΔΙΝ
Πολιτική
28/04/2015 | 09:45

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Στην απόφαση να μην συντάξει τελικά κάποιο ψήφισμα αναφορικά με το “καυτό” θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων των δημόσιων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδος με πράξη νομοθετικού περιεχομένου από την κυβέρνηση κατέληξε τελικά το Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ στη συνεδρίαση του που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Κεφαλονιάς. Αρχικά, τα μέλη του  ειχαν καταλήξει να κινηθούν στη γραμμή της ΚΕΔΕ, η οποία μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε να εμμείνει στη θέση της να μην δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα μέχρι να υπάρξει νομοθετική τακτοποίηση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού. Μάλιστα, η τελική στάση της θα καθοριστεί στο τακτικό συνέδριο της που θα γίνει στη Χαλκιδική στις 7 Μαϊου. pedin (3)

Η ΠΕΔ-ΙΝ σκόπευε αρχικά να υποστηρίξει αυτή την απόφαση, ζητώντας όμως την εξαίρεση των μικρών Δήμων του Ιονίου (Ιθάκης, Παξών και Μεγανησίου). από την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Ωστόσο, ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν από τη μια στιγμή στην άλλη η ΠΕΔ-ΙΝ να ανατρέψει τις αποφάσεις που έλαβαν τα Δημοτικά Συμβούλια τις τελευταίες ημέρες. Και στάθηκε ειδικότερα στη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δήμου Ιθάκης, που αντιτίθεται με τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων  Ο κ. Στανίτσας ενίσχυσε την πρόταση του, λέγοντας ότι σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συνεδριάσουν εκ νέου τα Δημοτικά Συμβούλια για να καταλήξουν αν αποδέχονται αυτή την πρόταση και έτσι όλα τα μέλη αποφάσισαν τελικά να μην συνταχθεί ψήφισμα. pedin (12)

Πριν κατατεθεί, πάντως, η πρόταση του κ. Στανίτσα, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ-ΙΝ και Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλονιάς, Διονύσης Αραβαντινός είχε ταχθεί υπέρ της μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων με ορισμένους περιορισμούς. Η πρόταση του, που υποστηρίχθηκε και από τον Μάκη Δημητράτο, ανέφερε ότι “η ΠΕΔ-ΙΝ καταδικάζει τη ρύθμιση μέσω πράξεων περιεχομένου, υπερασπίζεται τη θεσμική αυτοτέλεια των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, κατανοεί την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους και κάτω από τις εξαιρετικά αυτές δύσκολες συνθήκες συμφωνεί με την παραχώρηση τα ταμειακών διαθέσιμων στην ΤτΕ με τους περιορισμούς που τέθηκαν έπειτα από τις συναντήσεις που είχε η ΕΝΠΕ και η ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό. Δηλαδή: α) Με την εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών και β) τον καθορισμό αυστηρού χρονοδιαγράμματος ισχύος της παραπάνω δράσης”. aravantinos

Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέλη δεν συμφώνησαν και κατέληξαν στην πρόταση του κ. Στανίτσα που αναλύσαμε παραπάνω. Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ και Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης μετέφερε στα υπόλοιπα μέλη ότι είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, λέγοντας ότι “παρά τα αντίθετα ψηφίσματα που πήραμε θα δώσουμε τελικά τα χρήματα, εξαιρώντας όμως, τα ανταποδοτικά τέλη με τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι αυτό θα γίνει για μικρό χρονικό διάστημα, περίπου για δύο μήνες”. Και πρόσθεσε: “Η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή που θα μπορούσε να είχε βρεθεί. Ολοι οι Δήμοι έχουμε τα προβλήματα μας και από εδώ και πέρα ελπίζουμε να φτιάξουν τα πράγματα διότι θα αναγκαστεί και η κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται για να προχωρήσει. Γιατί αλλιώς… κλάφτα Χαράλαμπε! Το κυριότερο είναι να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, την καθαριότητα, τον φωτισμό γιατί για έργα δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”. parishs

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ πήραν μέρος αναλυτικά πέρα από Πρόεδρο του Δ.Σ, Αλέξανδρο Παρίση, η Αντιπρόεδρος και Δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, ο Γενικός Γραμματέας και Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλονιάς, Διονύσης Αραβαντινός, ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, ο Δήμαρχος Μεγανησίου, Παύλος Δάγλας, ο Δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας, Θανάσης Περδικάρης, ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας, Γιώργος Ραιδεστινός και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλονιάς, Μάκης Δημητράτος ως μέλη. Παρών στο Δημαρχιακό Μέγαρο ήταν και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος παρενέβη επί της διαδικασίας και ανέλυσε την απόφαση που έλαβε η ΚΕΔΕ στη σημερινή της συνεδρίαση. pedin (2) pedin (4) pedin (5) pedin (7) pedin (8) pedin (9) pedin (10) pedin (11) pedin (13) pedin (14) pedin (16) pedin (17) pedin (18)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer