Άρθρο του Παύλου Παπαδάτου στην εφημερίδα "Real News"
Δεν είναι όλα μαύρα…
Πολιτική
23/01/2017 | 10:02

Θα περίμενα ότι στην προ ημερησίας διάταξης στη βουλή για τα αγροτικά,κάποιος θα είχε την περιέργεια να μάθει, πώς οι Ολλανδοί που καλλιεργούν 19.500 τ.χμ. γης,εξάγουν ετησίως γεωκτηνοτροφικά προϊόντα αξίας 82 δις ευρώκαι εμείς με40.000 τ.χμ. καλλιέργειες εξάγουμεμόνο 5.4 δις ευρώ! Ακόμη και αν αφαιρέσουμε τις ανθοκομικές τους εξαγωγές που είναι πρώτοι στο κόσμο, εξακολουθούν να έχουν πολλαπλάσιες γεωκτηνοτροφικές εξαγωγές από ότι εμείς. Δυστυχώς, αντί να κοιτάζουμε με ποιο τρόπο θα βοηθήσουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ώστε να γίνουν πιο παραγωγικοί, κοιτάζουμε πως θα παράγουμε πολιτικές ατάκες.

Πριν λίγα χρόνια, η αξία της ΤΡΑΙΝΟΣΕείχε εκτιμηθεί στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Η εθνικήμας όμως υπερηφάνεια τα θεωρούσε ψίχουλα. Σήμερα είμαστε ευχαριστημένοι που τηνπουλήσαμε έναντι 45 εκατομμυρίων. Εν τω μεταξύ, την έχουμε χρηματοδοτήσει και με άλλα800 εκατομμύρια ευρώ,ώστε οι μηχανοδηγοί να παίρνουν επίδομα για πλύσιμο χεριών καιάλλες ευτράπελες παροχές!

Ο παραλογισμός όμως είναι το κυρίαρχο φαινόμενο της ελληνικής πολιτικής. Έτσι, πάνω από700 χιλιάδες λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι σε τράπεζες για αστεία ποσά και οι άνθρωποι δενμπορούν να βγάλουν ούτε πιστωτική ούτε χρεωστική κάρτα, με αποτέλεσμα να μην μπορούννα κτίσουν ούτε το αφορολόγητότους. Συγχρόνως,οι εφορίες αντί να οργανωθούν ώστε νααντιμετωπίσουν τη σημερινή φοροκλοπή -το 55% των Ελλήνων δηλώνει ετήσια εισοδήματακάτω από οκτώ χιλιάδες ευρώ-κάνουν ελέγχους πίσω στο 1999 για να εισπράξουν απόπεθαμένους!

Έχουμε βέβαια και κάποιες δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που πιστεύουν ότι ένα θλιβερό άτομοέχει τρία τρισεκατομμύρια ευρώ που απέκτησε από πώληση πατέντας του θεού Απόλλωναστις ΗΠΑ!!! Και άλλα 600 δις ευρώ σε άλλη τράπεζα για ώρα ανάγκης! Δηλαδή έχει όσαακριβώς είναι όλο το εθνικό εισόδημα της Γερμανίας! Και όμως, αυτοί οι άνθρωποιψηφίζουν…

Και ενώ άπαντες γνωρίζουν ότι χωρίς επενδύσεις και σοβαρούς επιχειρηματίεςδεν βγαίνει η Ελλάδα από την κρίση,τα πολιτικά κόμματα έχουν καταφέρει και τους κρατάνεεκτός βουλής και εκτός πολιτικών αποφάσεων!

Η χώρα δεν σώζεται από ανεπάγγελτους που παρακαλάνε να βολευτούν στις τάξεις ενός κόμματος, αλλά από επιτυχημένους managers που πρέπει εθελοντικά να ανταποκριθούν στη σημερινή πρόσκληση της ΝΔ. Οι καθηγητές είναι για να διδάσκουν. Οι managersείναι αυτοί που διευθύνουν!Προς θεού, όχι άλλα «φωτεινά» μυαλά. Πρακτικά μυαλά χρειαζόμαστε.

Σημείωση

Το Bloomberg κατέταξε την Ελλάδα στην 30η θέση με κριτήριο την καινοτομία μεταξύ των 78 πλέον ανεπτυγμένων χωρών, και ακριβώς στη μέση ως προς την επενδυτική επικινδυνότητα.
που υπάρχει στη χώρα μας.Ας μην τα βλέπουμε λοιπόν όλα μαύρα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer