Μεγάλη δημοσιότητα πήρε η έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Κωνσταντάτου στην Αθήνα
Όταν τελειώνουν οι λέξεις…
Ανδρεας Κωνσταντατος
12/04/2017 | 18:55

Μεγάλη  δημοσιότητα πήρε η έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Κωνσταντάτου στην Αθήνα.

Εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και μερικά από τα μεγαλύτερα sites αναφέρθηκαν στην πρωτοβουλία  του συμπατριώτη μας να κάνει ένα βήμα πέρα από τη δημοσιογραφία και να παρουσιάσει τους πρώτους πίνακες ζωγραφικής που δημιούργησε ,όπως έχει πει, στα χρόνια της κρίσης . Ενα διεισδυτικό κείμενο για αυτη την έκθεση με τον ευρηματικό τίτλο “Οταν  τελειώνουν οι λέξεις” ανήκει στην αρχισυντάκτρια πολιτιστικού της εφημερίδας “Ελευθερία του τύπου” Κατερίνα Ανέστη και νομίζω  πως αξίζει και να αναρτηθεί και να διαβαστεί.

“Ακριβώς ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από το Mega, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κωνσταντάτος επέστρεψε στην κυριαρχία της εικόνας, αλλά με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό. Έναν τρόπο που ξεπερνά το εφήμερο και δεν έχει καμία διαμεσολάβηση, αφού δεν λειτουργεί ως δημοσιογράφος, αλλά ως ζωγράφος. Η έκθεσή ζωγραφικής του στο A Tempo Art Bistro μπορεί να συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, γνωστών και φίλων σε μια εκ νέου συνάντηση, όμως όλοι τους εξεπλάγησαν από τον χρωστήρα και το ταλέντο του Κωνσταντάτου.

Εικοσιπέντε πίνακες που δεν εκφράζουν απλώς το πάθος και τη δεξιότητα ενός ερασιτέχνη, αλλά έχουν αρετές και εμβάθυνση επαγγελματία ζωγράφου. Εκρηξη χρωμάτων, σχήματα αφηρημένα, μεγάλη κλίμακα, σκιές μεγαλουπόλεων συνθέτουν το σκηνικό που έστησε, ζωγραφίζοντας αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Καθώς η οικονομία συρρικνωνόταν και τα μέσα ενημέρωσης έμπαιναν σε μια δίνη αναξιοπιστίας και απαξίωσης, ο δημοσιογράφος εκτόνωνε το θυμικό και την αγωνία σε δημιουργία.

Η βραχύβια έκθεση αποτύπωση με έναν τρόπο άξιον προσοχής όσα ένας δημοσιογράφος κρύβει, φέρει ως κώδικες πίσω από τις λέξεις. Για τον ίδιο τα έργα του είναι ένα ημερολόγιο όσων έζησε και κυρίως της συναισθηματικής τοπογραφίας των τελευταίων ετών. Οι μικρές έντονες πινελιές, η πληθωρικότητα, η ένταση των φυσικών φαινομένων ή των αρχιτεκτονημάτων στα έργα του μαρτυρούν ακριβώς τις κορυφώσεις αυτών των συναισθημάτων και την ένταση των ημερών μας. Oταν τελειώνουν οι λέξεις”.

Παράλληλα, εκτενές ρεπορτάζ για την έκθεση ζωγραφικής του συμπατριώτη μας Ανδρέα Κωνσταντάτου, δημοσίευσε και η εφημερίδα “Real News”, το οποίο και παραθέτουμε:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer