Στη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα, αφού έκανε την αρχική εισήγηση, άκουσε όλους τους συμβούλους της Αντιπολίτευσης και απάντησε περνώντας στην αντεπίθεση..
Όταν η Σοφία πέρασε στην αντεπίθεση…
Πολιτική
24/11/2016 | 13:34

Για την «Υπουργό» Οικονομίας του Δήμου Κεφαλλονιάς, κα Σοφία Γαρμπή,  έχουν γραφτεί κατά καιρούς διάφορα, κυρίως για τη ηρεμία με την οποία αντιμετωπίζει τους συμβούλους της Αντιπολίτευσης , καθώς και για τις στοιχειοθετημένες τοποθετήσεις της.

Χθες, όμως, στο Δημοτικό Συμβούλιο, είδαμε μια διαφορετική Σοφία, πολύ πιο δυναμική, πολύ πιο ετοιμόλογη. Στη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα, αφού έκανε την αρχική εισήγηση, άκουσε όλους τους συμβούλους της Αντιπολίτευσης και απάντησε περνώντας στην αντεπίθεση..

Η αλήθεια είναι πως η Αντιπολίτευση δεν βρήκε ούτε μισό θετικό «νούμερο» στο τεχνικό πρόγραμμα. Αντί αυτού, κατηγόρησε ευθέως τη Δημοτική Αρχή για την έλλειψη οράματος, για την απουσία μεγάλων έργων, για αύξηση δαπανών, για υψηλά τέλη και άλλα…

Όταν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών πήρε το λόγο, μάλλον αιφνιδίασε τους αντιπολιτευόμενους, αφού χαρακτήρισε τις απόψεις τους με μια παροιμία. «Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι» είπε και συμπλήρωσε «αυτή είναι η τοποθέτησή σας, απολογούμαστε για αυτά που κανονικά έπρεπε να γκρινιάζουμε, μας έχετε εδώ να διαχειριζόμαστε τη φτώχεια όταν οι άλλοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν εκατομμύρια στα χέρια τους. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για την καθημερινότητα και μας κατηγορείτε ότι δεν έχουμε και όραμα..».

Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι το 2010 οι πρώην δήμοι έπαιρναν ΣΑΤΑ 8 εκατομμύρια και τώρα ο Δήμος Κεφαλλονιάς παίρνει 900.000…! «Παίρνουμε ΚΑΠ 400 χιλιάδες και παρακρατώνται 200 χιλιάδες για δάνεια που μας φέρατε», τόνισε η κα Γαρμπή και συμπλήρωσε «υλοποιούσατε προϋπολογισμούς των 60 εκατ. και σήμερα υλοποιούμε προϋπολογισμό των 25 εκατ. Εγγράφατε έργα στα έσοδα με πλασματικά έσοδα και μας κατηγορείτε ότι δεν βάζουμε έργα χρηματοδοτούμενα από ιδία έσοδα… τα ακούω όλα αυτά και τρελαίνομαι!»

Απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν για τους ΑΠΕ, είπε ότι έχει ήδη εξηγήσει τι έχει συμβεί με τους ΑΠΕ και πως πλέον έχει μπει μια σειρά και δεν θα πρέπει να συνεχίζουν κάποιοι, για δημιουργία εντυπώσεων, να το κρατούν στην επικαιρότητα. Στο ίδιο τόνο, απάντησε και στο κ. Αραβαντινό, όταν μίλησε για την εξοικονόμηση ενέργειας, ότι κανείς δεν είπε μια καλή κουβέντα για την αλλαγή του φωτισμού σε όλη την παραλιακή ζώνη, όπου έχουν μπει φώτα τύπου led, αντίθετα μέχρι να γίνει αυτό κατηγορούσαν τη Δημοτική Αρχή για σπατάλη…

Για την πλατεία Βλαχάτων, απάντησε στον κ. Μινέτο ότι λέει ψέματα για το ότι ο Δήμος ευθύνεται για το  έργο που έχει σταματήσει, εξηγώντας ότι τότε το Πράσινο Ταμείο ζητούσε ουσιαστικά να συνεχιστεί η εργολαβία η διαλυμένη με διαδικασίες που τεχνική υπηρεσία υποστήριζε ότι δεν ήταν σωστές. Ο Δήμος μάλιστα υπέβαλε πρόταση που όμως δεν εντάχθηκε. Ακόμη κι όταν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχάτων επικαλέστηκε συνεννοήσεις που έχει κάνει ο ίδιος για την ένταξη του έργου, πάλι ο Δήμος κινήθηκε όπως έπρεπε.

Για την αποχέτευση της Σκάλας ενημέρωσε ότι θα δοθεί προς χρήση το 2017, παραλείφθηκε οριστικά έτσι κι αλλιώς και ετοιμάζεται η εισήγηση για να μεταβιβαστεί στη ΔΕΥΑΚ, η οποία θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη λειτουργία της. Στη Σάμη, η προτεραιότητα θα δοθεί στον ευπρεπισμό των λιμνοσπηλαίων (καθαρισμοί, φώτα κλπ) , θεωρώντας ότι αρχικά εκεί πρέπει να δοθεί το βάρος.

Κλείνοντας, η κα Γαρμπή εξήγησε ότι το τεχνικό πρόγραμμα καλύπτει την καθημερινότητα του πολίτη, τα χρηματοδοτικά προγράμματα (ΑΣΠΑ) είναι κάτι άλλο, ενώ με τα πενιχρά μέσα που υπάρχουν η προσπάθεια επικεντρώνεται στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Εξάλλου, πώς να γίνουν έργα χωρίς χρήματα;;

Σημ. Αποτελεί απορίας άξιο πως είναι δυνατόν να άνθρωποι που έχουν εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, που γνωρίζουν το «πριν» και το «μετά» της κρίσης, να «αντιπολιτεύονται» με όρους και ποσά που πλέον δεν υφίστανται, αφού οι εποχές που το χρήμα έφθανε «άφθονο» στα ταμεία των πρώην Δήμων έχουν προ πολλού τελειώσει! Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει, απλώς για άλλη μια φορά η Αντιπολίτευση δεν είναι «αρκετή»…!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer