Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση την Τετάρτη και ώρα 9.30 το πρωί
Όλοι στην απεργία την Τετάρτη!
Κοινωνία
31/03/2014 | 19:03

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/4/2013 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το ΕΚΚΙ καλεί όλους τους συναδέλφους, τις συναδέλφισες, τους νέους, τους ανέργους να μπουν στη μάχη της απεργίας για να βάλουμε φραγμό στις αξιώσεις των μεγαλοεργοδοτών, των ξενοδόχων που βγάζουν απ΄τα συρτάρια τους μέσω των εκπροσώπων τους, τρόικας και Ε.Ε. και άλλες πάγιες απαιτήσεις τους όπως:

Απελευθέρωση των απολύσεων ,μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση τριετιών, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας (θεσμοθέτηση λοκ αουτ), κατάργηση κυριακάτικης αργίας, κατάργηση ταμείου ανεργίας.

Προχωρούν σε νέο γύρο επίθεσης για να προσθέσουν νέα βάρβαρα μέτρα, προκειμένου να βαθύνουν και άλλο την εκμετάλλευση μας, σφαγιάζοντας κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό δικαίωμα στο ματωμένο δρόμο της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και της Ε.Ε.

Μετά το πάγωμα των τριετιών, τώρα τις καταργούν με τη μείωση κατά 50% της προσαύξησης για τους μακροχρόνια άνεργους, ικανοποιώντας ένα παλιό αίτημα της εργοδοσίας, για να προχωρήσουν σε απολύσεις παλιών συναδέλφων, να εκβιάζουν ακόμα περισσότερο για μειώσεις μισθών.

Απεργούμε για να κάμψουμε την αδιαλλαξία των εργοδοτών στις διαπραγματεύσεις για τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, των νέων συναδέλφων στα 5μηνα, ενάντια στην άγρια εκμετάλλευση μέσα από τα προγράμματα απασχόλησης, ενάντια στην εξαθλίωση, που μας οδηγούν σε συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς.
Μόνο με ταξική ενότητα και δράση μπορούμε να απαντήσουμε στη βαρβαρότητα.

Η ανασφάλεια, η ανεργία, η πίεση για μείωση της εργατικής δύναμης είναι σύμφυτες με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με οποιοδήποτε μείγμα διαχείρισης.

Αυτό που φοβούνται είναι την οργάνωση, την πίστη στη δύναμή μας, την ανασυγκρότηση του κινήματος με σημαία τα συμφέροντα της τάξης μας και των συμμάχων μας για άλλο δρόμο ανάπτυξης, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.
Όχι στα χαράτσια, στη φοροληστεία, στις κατασχέσεις.
Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Συγκεκριμένα στο νησί:
Να δοθούν πλήρεις, στο 100% και με τιμές που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, οι αποζημιώσεις των σπιτιών των σεισμόπληκτων του νησιού
Επίταξη ξενοδοχείων για να λυθεί το προσωρινά το πρόβλημα της στέγασης.
Ουσιαστικά μέτρα αντισεισμικής προστασίας των εργαζομένων σε όλη την Κεφαλονιά και Ιθάκη.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/4/2014 ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

30/3/2014

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ι.

ergatiko kentro

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer