Ως εδώ. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλες μειώσεις των αποδοχών τους. Εκατομμύρια οικογένειες οδηγούνται στη φτώχεια κι την περιθωριοποίηση
Ψήφισμα Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων
Πολιτική
28/01/2017 | 17:43

Σήμερα,  Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Κεφαλληνίας εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα, με αφορμή τις εξελίξεις στα οικονομικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα και τις  μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, αλλά και του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Το Ψήφισμα αυτό θα αποσταλεί στους αρμόδιους υπουργούς, την βουλευτή Κεφαλληνίας κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, και θα κοινοποιηθεί στην Π.Ο.Π.Σ. και τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Πέρασαν σχεδόν εφτά χρόνια από τότε που  ανεύθυνοι πολιτικοί άρχοντες χρεωκόπησαν την Ελλάδα και την οδήγησαν στα μνημόνια  του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Εφτά χρόνια  συνεχών μειώσεων των εισοδημάτων των φτωχότερων λαϊκών   στρωμάτων, των μισθωτών και των συνταξιούχων.  Σταδιακά, χρόνο με το χρόνο, η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών οδηγείται στη φτωχοποίηση και τον αφανισμό, οργανωμένα, με σχέδιο, που το βλέπουμε να ξετυλίγεται κάθε φορά που οι δανειστές-τοκογλύφοι έρχονται να αξιολογήσουν σε ποιο σημείο φτώχιας μας έχουν φέρει, ώστε να προγραμματίσουν το επόμενο στάδιο. Για να μας οδηγήσουν τελικά σ’ αυτό που είναι και ο τελικός τους στόχος, να φέρουν τους μισθούς και τις συντάξεις στα επίπεδα των γειτονικών Βαλκανικών χωρών, Αλβανίας. Βουλγαρίας κλπ. Δηλαδή στα επίπεδα των διακοσίων ή τριακοσίων ευρώ, ώστε  να έλθουν μετά και να αγοράσουν τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές και να προσλαμβάνουν φτηνά εργατικά χέρια στις επιχειρήσεις τους. Αυτό είναι το σχέδιο και δεν είναι κρυφό, αφού ήδη στο πρώτο μνημόνιο είναι καθαρά διατυπωμένο και υπογεγραμμένο από την ελληνική Βουλή. Και το σχέδιο δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Η Ελλάδα επιλέχθηκε ως πειραματόζωο, για να εφαρμοσθεί το σχέδιο στη συνέχεια σ’ όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Τη βασική ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν στο μέλλον στην πατρίδα μας την φέρουν ακέραια οι ελληνικές κυβερνήσεις, που με την υπερχρέωση της χώρας έδωσαν λαβή στους ξένους να μας επιβάλουν οικονομική κατοχή, που είναι χειρότερη και από την πολεμική κατοχή. Και είναι χειρότερη, γιατί τα σκληρά μέτρα που μας επιβάλλονται από τους δανειστές, φαίνονται να επιβάλλονται από τις ελληνικές κυβερνήσεις και το ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ οι ίδιοι νίπτουν τας χείρας των.

Κύριοι της Κυβέρνησης.

Ως εδώ. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλες μειώσεις των αποδοχών τους. Εκατομμύρια οικογένειες οδηγούνται στη φτώχεια κι την περιθωριοποίηση. Η Ελλάδα απορφανίζεται από τα καλύτερα μυαλά της, τους νέους επιστήμονες, που μεταναστεύουν στο εξωτερικό για αναζήτηση καλύτερης τύχης.. Ο πληθυσμός συρρικνώνεται, αφού πλέον οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων.

Αναρωτηθείτε πού οδηγείται η χώρα μας με τα μέτρα που και σεις παίρνετε. Άλλα υποσχεθήκατε και άλλα κάνετε. Υποσχεθήκατε  ότι δεν  θα κάνετε μείωση των συντάξεων και κάνατε τη μεγαλύτερη μείωση στις νέες συντάξεις και ετοιμάζετε το ίδιο και για τις παλιές . Πού είναι λοιπόν οι κόκκινες γραμμές;

Σας καλούμε να αντισταθείτε στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και εταίρων. Να υπερασπίσετε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών και να μην αφήσετε να την καταρρακώνουν διάφοροι τυχάρπαστοι μαθητευόμενοι οικονομολόγοι.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer