Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Κεφαλληνίας εξέδωσε παρακάτω ψήφισμα με αφορμή τις εξελίξεις στα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα.
Ψήφισμα Πολιτικών Συνταξιούχων Κεφαλονιάς
Κοινωνία
07/02/2016 | 17:12

Το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016, η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Κεφαλληνίας εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα, με αφορμή τις εξελίξεις στα οικονομικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα και τις επερχόμενες νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, αλλά και του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Το Ψήφισμα αυτό θα αποσταλεί στους αρμόδιους υπουργούς, την βουλευτή Κεφαλληνίας κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, και θα κοινοποιηθεί στην Π.Ο.Π.Σ. και τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που η Ελλάδα μπήκε στη δίνη των οικονομικών προβλημάτων και των μνημονίων. Έξι χρόνια σκληρής λιτότητας για τους μη προνομοιούχους Έλληνες, τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους
Η ανερμάτιστη οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης οδήγησε την οικονομία της χώρας σε υπερχρέωση με τη σύναψη δανείων, το προϊόν των οποίων κατέληγε στις τσέπες των επιτηδείων και τελικά στις τράπεζες της Ελβετίας, της Γερμανίας, του Λιχτεστάιν και άλλων χωρών. Την ίδια ώρα τα ασφαλιστικά ταμεία καταληστεύονταν, μέσω του χρηματιστηρίου, και των δομημένων ομολόγων, ενώ η απόδοση των αποθεματικών τους ήταν μηδενική, σε εποχές, που ο πληθωρισμός έφτανε και το 20%. Κι αυτό για να χρηματοδοτείται, υποτίθεται, η βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, που ποτέ δεν ήρθε, γιατί τα δάνεια που δίνονταν γι’ αυτόν τον σκοπό, κατέληγαν στις ξένες τράπεζας. Κι όταν ήρθε η κρίση, οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αντί να φέρουν πίσω τα δισεκατομμύρια ευρώ, που οι κλέφτες και οι φοροφυγάδες έχουν στο εξωτερικό, άρχισαν τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε περικοπές στις δαπάνες για την περίθαλψη και την υγεία, και σε περικοπές επιδομάτων πρόνοιας.
Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα είναι τραγική για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα για τις χιλιάδες των ανέργων και τους μικροσυνταξιούχους, που αδυνατούν να πληρώσουν στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης, πολύ δε περισσότερο φόρους και χαράτσια.
Δυστυχώς την ίδια πολιτική ακολουθεί και η νέα κυβέρνηση, με το νέο μνημόνιο, που ας σημειωθεί, ψήφισαν σχεδόν όλα τα κόμματα, το οποίο θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη θέση των μισθωτών και συνταξιούχων.
Και είναι τραγικό, αυτή η κυβέρνηση, υποκύπτοντας στην απαίτηση των τοκογλύφων δανειστών, να ετοιμάζει νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η κατάργηση της προαιρετικής εισφοράς των 30 λεπτών υπέρ της Π.Ο.Π.Σ., που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στη διάλυση της και στην αδράνεια των τοπικών συλλόγων των συνταξιούχων, γεγονός που θα σημάνει και την αδυναμία μας πλέον ακόμα και να διαμαρτυρόμαστε για τα βάρβαρα μέτρα εναντίον μας.
Παρακαλούμε τους αρμόδιους υπουργούς οικονομικών και εργασίας να μην προβούν σε περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων, όπως ζητούν οι δανειστές και να τηρήσουν, τουλάχιστον αυτοί, τον λόγο τους. Τους παρακαλούμε επίσης να αποσύρουν τη διάταξη για κατάργηση της προαιρετικής εισφοράς υπέρ της Π.Ο.Π.Σ.
Την βουλευτή Κεφαλληνίας, πολιτικό συνταξιούχο και την ίδια, να μην ψηφίσει την διάταξη αυτή αν τελικά έλθει προς ψήφιση στην βουλή.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer