Οι αγώνες των γυναικών για την ισότητα είναι διαχρονικοί
Χρόνια πολλά στο ωραίο φύλο!
Κοινωνία
08/03/2014 | 13:10

Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας, ως συμβολική ημέρα μνήμης των πολύχρονων αγώνων για την εξάλειψη των διακρίσεων εναντίον των γυναικών. Είναι ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων του γυναικείου κινήματος, ημέρα υπενθύμισης του ότι τα σημερινά κεκτημένα δεν ήταν πάντοτε αυτονόητα, αλλά αποτελεί και αφετηρία νέων στόχων σε ατομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.

Οι αγώνες των γυναικών για την ισότητα είναι διαχρονικοί. Ακόμη και σήμερα όπου οι γυναίκες καλούνται να ικανοποιήσουν μια σειρά από πολλαπλούς ρόλους και υποχρεώσεις, δεν αποτελεί για όλες αναφαίρετο κεκτημένο η απουσία κάθε μορφή βίας ή εκμετάλλευσης. Ζητούμενο επίσης παραμένει και η ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, που ενισχύει ουσιαστικά την δημοκρατία.

Η εξάλειψη της βίας, η κατάργηση των διακρίσεων και η ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ισότιμη θέση της και τη εδραίωση μιας δίκαιης κοινωνίας και εξαρτάται καθημερινά από όλους μας, γυναίκες και άντρες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΚΑΤΑΒΑΤΗ ΜΑΡΙΑΣ

gynaika

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer