Να σημειωθεί πως την εκδήλωση πλαισίωσαν η Γυναικεία Χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ, η Φιλαρμονική Λειβαθούς «Χαρίλαος Χωραφάς» και η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Φιλόπτωχου της Ι. Μητρόπολης στο Αργοστόλι (φώτος + βίντεο)
Εκκλησία
24/12/2015 | 09:31

Της Γιάννας Κουλουμπή

Δεν ήταν απλώς μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αυτή που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας. Το πρόγραμμα δεν περιελάμβανε απλώς ήχους και ύμνους χριστουγεννιάτικους που όλοι αγαπάμε, αλλά και μια ιδιαίτερη παρουσίαση από τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο της «ιστορίας» των Χριστουγέννων με τη βοήθεια διαφανειών και καταγεγραμμένων γεγονότων.

dimitrios-filoptoxo-19

Δημήτριος: Κόψαμε και ράψαμε τον Χριστό στα μέτρα μας!

Οι διαφάνειες περιελάμβαναν ζωγραφικές παραστάσεις από τη γέννηση του Θεανθρώπου και στην ομιλία του ο Μητροπολίτης θέλησε όχι μόνο να ενημερώσει το κοινό για τις στιγμές που «σημάδεψαν» τον Χριστιανισμό, αλλά και να προβληματίσει για την εποχή που διανύουμε και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον Χριστό σήμερα.

«Παραποιήσαμε τον Χριστό, τον κάναμε εμπορικό, τον κόψαμε και τον ράψαμε στα μέτρα μας, όπως θέλει ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε λαός και αναζητούμε πλέον τι είναι το αληθές» ανέφερε προς το τέλος της ομιλίας του ο κ. Δημήτριος και συνέχισε «μόνον ο Χριστός της Εκκλησίας σώζει. Ο Χριστός του εμπορίου, ο Χριστός της Ευρώπης, ο Χριστός ο παγκόσμιος, ο Χριστός ο δικός μας, που τον θέλουμε στα μέτρα μας, όλα να τα ευλογεί και όλα να συγχωρεί ή όλα να τα ανέχεται, είναι, όπως λέμε, ά-Χριστος Χριστός, και με γιώτα και με ήτα».
Ο σεβασμιότατος ολοκλήρωσε ευχόμενος καλά Χριστούγεννα και τονίζοντας πως ο Χριστός της Εκκλησίας «αγάπη εστί», αλλά και ο «μόνος σώζων».
Αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση πλαισίωσαν η Γυναικεία Χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Μουρελάτου, η Φιλαρμονική Λειβαθούς «Χαρίλαος Χωραφάς», υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Γρηγόρη Βαγγελάτου, και η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

dimitrios-filoptoxo dimitrios-filoptoxo-2 dimitrios-filoptoxo-3 dimitrios-filoptoxo-4 dimitrios-filoptoxo-5 dimitrios-filoptoxo-6 dimitrios-filoptoxo-7 dimitrios-filoptoxo-8 dimitrios-filoptoxo-9 dimitrios-filoptoxo-10 dimitrios-filoptoxo-11 dimitrios-filoptoxo-12 dimitrios-filoptoxo-13 dimitrios-filoptoxo-14 dimitrios-filoptoxo-15 dimitrios-filoptoxo-16 dimitrios-filoptoxo-17 dimitrios-filoptoxo-18 dimitrios-filoptoxo-20 dimitrios-filoptoxo-21 dimitrios-filoptoxo-22 dimitrios-filoptoxo-23 dimitrios-filoptoxo-24 dimitrios-filoptoxo-25 dimitrios-filoptoxo-26 dimitrios-filoptoxo-27 dimitrios-filoptoxo-28 dimitrios-filoptoxo-29 dimitrios-filoptoxo-30 dimitrios-filoptoxo-31 dimitrios-filoptoxo-32 dimitrios-filoptoxo-33 dimitrios-filoptoxo-34

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer