Μπορούμε να τα κρεμάσουμε στο δέντρο, να τα δωρίσουμε σε φίλους, να παίξουμε με τα παιδάκια μας
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Μαγειρική
13/12/2014 | 12:05
Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα, που μπορούμε να τα κρεμάσουμε στο δέντρο, να τα δωρίσουμε σε φίλους, να παίξουμε με τα παιδάκια μας.
Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 75 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές γάλα
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- μισό κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
- μισό μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
- 1 ασπράδι αυγού
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.
- Την ανοίγουμε με έναν πλάστη, την κόβουμε με φορμάκια σε διάφορα σχέδια.
- Τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα πρώτα ή σιλικόνη ψησίματος, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στου 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
- Φτιάχνουμε το γλάσο χτυπώντας στο χέρι το ασπράδι με την άχνη κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Γλασάρουμε τα μπισκότα με ένα πινέλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκίμασα την συνταγή χρησιμοποιώντας 250 γρ λευκή ζάχαρη γιατί δεν είχα καστανή.
Στο γλάσο καλό είναι να ρίχνετε την άχνη στο ασπράδι λίγη-λίγη για να έχετε τον έλεγχο της πυκνότητας του. Εγώ πρόσθεσα και μια βανίλια.
Προσοχή στον χρόνο ψησίματος ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός! Τα μπισκότα πάντα τα βγάζουμε όταν ακόμα είναι λίγο μαλακά, δεν περιμένουμε να σκληραίνουν στον φούρνο!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11:33