Μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη συνταγή για μπισκότα κανέλας
Χριστουγεννιάτικα μπισκοτένια αστεράκια κανέλας
Μαγειρική
16/12/2014 | 21:54
Μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη συνταγή για μπισκότα κανέλας.
Υλικά για 3 ντουζίνες:
- 2 2/3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/3 φλιτζάνι ασπράδια αυγών
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
- 1 3/4 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε μαζί με τα αμύγδαλα, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενωθούν.
- Χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι έως ότου διαμορφώνουν οι μαλακές αιχμές. Σιγά-σιγά κοσκινίστε τη ζάχαρη, και συνεχίστε το χτύπημα του μείγματος μέχρι να γίνει σκληρό. Αφήστε κατά μέρος το 1/3 φλιτζάνι του λευκού μείγματος για το γλάσο. Προσθέστε το μείγμα με τα αμύγδαλα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
- Ανοίγουμε τη ζύμη στο 1/4 της ίντσας πάχος.
- Φτιάξτε αστεράκια με ειδικά κοπτών μπισκότων.
- Για να κάνετε το γλάσο, προσθέστε το χυμό λεμονιού για να διατηρείται λευκό το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Βουρτσίστε τις κορυφές των μπισκότων ελαφρά με το γλάσο. (Αν το γλάσο αρχίσει να πήζει, προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.)
- Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά. Όταν γίνει αυτό, θα είναι ανοιχτό καφέ και μαλακά στο κέντρο.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
10:54